Hobotnica v omaki z rdečim vinom je priljubljena mediteranska jed, ki jo spremljajo rdeče vino, paradižnikova omaka, čebula, česen in začimbe. Hobotnico kuhamo počasi,...
Za ljubitelje pekočega je tu recept za doma narejeni pekoči kečap. Uporabimo lahko kateri koli čili in količino prilagodimo okusu. Mi smo uporabili čili...
Polnjene bučke so poslastica, pa ne le za ljubitelje zelenjave.
Sestavine
2 večji bučki80 g parmezana1 čebula - mlada5 strokov česna4 žlice oljčnega olja1 konzerva koruze1...
Pita, za katero nas je navdihnila francoska zelenjavna jed ratatouille.
Sestavine
Testo
250 g bele moke
130 g masla
ščepec soli
mrzla voda po potrebi
Nadev
1 rumena bučka
1 zelena bučka
2 manjša...
Sardele lahko pripravimo na veliko načinov - največkrat jemo ocvrte ali na žaru, zelo okusne so pa tudi dušene s paradižnikovo omako.
Sestavine
500 g svežih...
Hitro in okusno pripravljeno kosilo, primerno predvsem za vroče, polete dni.
Sestavine
1 piščančje prsisol in poper350 g zelene solate3 paradižniki100 g vloženih olj brez koščic1...
Odlična omaka, primerna za testenine, pico in še marsikaj.
Sestavine
1 kg paradižnika1 čili paprika1 čebula2 stroka česna1 veliko korenje2 žlici oljčnega olja150 ml rdečega vinasolpoperšopek...
Sicilijanska specialiteta, imenovana pasta Norma, je preprost recept za okusno jed z vonjem po Mediteranu, ki bo navdušila ljubitelje te izvrstne in zdrave zelenjave.
Sestavine
400...