DomovOZNAKEMandlji

mandlji

Turški med

Turški med je sladica, ki jo povezujemo z božičem in Italijo. Poznan je tudi pod imenom mandolat ali torrone. Priprava je precej enostavna, zahteva...

Rafaelo mafini

Rafaelo mafini predstavljajo vrhunsko sladico, ki združuje sočnost mafinov z nežnostjo priljubljenega kokosa. Vaše brbončice bodo mafini razvajali s harmonijo okusov in tekstur. Mehek...

Jogurtovi mafini z malinami in mandlji

Rahli jogurtovi mafini z malinami in mandlji ne zahtevajo veliko časa za pripravo, nad okusom pa bomo vsekakor navdušeni. Sestavine 200 g moke 70 g mletih mandljev 1...

Čokoladno mandljeva torta brez glutena

Ta torta naj bi nastala daljnega leta 1920 na otoku Capri in sicer po pomoti. Pozabili so dodati moko, rezultat pa je bil čudovito...

Paradižnik polnjen s kuskusom

Lahka predjed odličnega okusa, ki jo lahko postrežemo s pestom iz brokolija. Sestavine 2 večja paradižnika Polnilo 1/2 čebule2 stroka česna1/2 bučke1 manjši korenček10 g masla1/2 lončka kuskusa1 lonček...

Paška – ruska velikonočna sladica

Paška ali pashka je priljubljena velikonočna sladica v pravoslavnih državah. Narejena je iz skute, medu, suhega sadja in mandljev. Tradicionalno jo pripravljajo v piramidastem...

Velikonočni golobček – colomba

Tipična italijanska velikonočna sladica je seveda njihova »colomba«. Mehko in dišeče kvašeno pecivo je simbol miru in ljubezni ter ne sme manjkati na praznično...

Marelični mafini z mandlji

Ti marelični mafini z mandlji so res okusni in imajo čudovit vonj. Enostavno jih je speči in so idealni za zajtrk, ko želite razveseliti...

Ribezova torta

Ta tradicionalna ribezova torta z meringo je sicer klasična, ampak brezčasna sladica, idealna, če se želite malo razvajati, saj združuje harmonijo okusov in tekstur. Svetlo...

Amaretti, piškoti iz beljakov

Ste pripravljeni na čaroben okus Italije v vsakem grižljaju? Naš recept za amarette, piškote iz beljakov, bo vaše brbončice popeljal na nepozaben kulinarični potovanje....

Ne spreglejte