Lečina juha s testeninami je bogata z dietnimi vlakninami, polna beljakovin in ogljikovih hidratov, zato nas bo nahranila in dnevu izboljšala okus.
Sestavine za...
Tako kot večina stročnic lahko tudi leča po vsebnosti železa tekmuje z belim mesom ali ribami. Lečini polpeti vsebujejo veliko folne kisline in prehranskih...
Okusna, topla in ustvarjena za mrzle dneve.
Sestavine za juho z lečo in piščancem
400 g piščančjih filejev
1 skodelica rdeče leče
2 korenčka
1/2 čebule
1 večji krompir
1...
Krepka juha, polna rastlinskih beljakovin, nas bo nasitila in ogrela.
Sestavine
200 g rdeče leče100 g krompirja1 čebula1 strok česnaoljčno oljelovorpeteršiljpo želji kisla smetana
Postopek
1Rdeče leče...
Leča je bila na mizah Evropejcev običajno živilo, dokler je ni izpodrinil krompir. Hitro nas nasiti in je prava zakladnica rastlinskih beljakovin. Vsebuje tudi...
Velikokrat spregledana, a zelo zdrava in okusna stročnica.
Sestavine
400 g leče (iz pločevinke)
en korenček
košček zelene
petršiljev koren
60 g mesnate slanine
2 žlici olja
30 g gladke moke
1 čebula
1,25...