Piščančji zrezki v naravni omaki

Znam svetuje

Piščanca imamo vsi radi. Piščančji zrezki v naravni omaki nas velikokrat rešijo iz zagate, kako pripraviti hitro in okusno kosilo.

Piščančji zrezki v naravni omaki so okusna in sočna jed, ki združuje mehke piščančje zrezke s bogato omako. Piščančje zrezke najprej popečemo, da dobijo zlatorjavo skorjo, nato pa jih zalijemo z omako, ki je pripravljena iz različnih naravnih sestavin. Omaka je običajno bogata z okusi zelišč, začimb in zelenjave, kar ji daje edinstven in poln okus.

Sestavine za piščančje zrezke v naravni omaki

  • 2 piščančje prsi
  • 5 dl piščančje jušne osnove (ali vode)
  • 2 šalotki
  • 3 stroki česna
  • 0,3 dl oljčnega olja
  • 2 žlici masla
  • sok 1 limone
  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke popra
  • 1/2 žličke mlete paprike
  • 1 žlica moke ali krompirjevega škroba (po želji)

Postopek

1Piščančje prsi narežemo na polovice, operemo jih pod hladno vodo in osušimo s papirnatimi brisačami.

2Malo jih posolimo in popopramo, začinimo z mleto papriko (lahko tudi pekočo) in jih popečemo z obeh strani v večji ponvi, v kateri smo segreli malo oljčnega olja. Odstranimo jih iz ponve in pokrijemo s folijo, da ostanejo topli.

3V ponev damo sesekljano čebulo, ko postekleni pa še sesekljan česen. Ko tudi ta zadiši, vse zalijemo z jušno osnovo ali vodo ter dodamo limonin sok in maslo.

4Pustimo, da omaka zavre. Piščančje zrezke vrnemo v ponev in jih zalijemo z omako. Če je imamo premalo, dodamo še 1 dcl vode. Pustimo, da se zrezki še 15 do 20 minut kuhajo na nizki temperaturi.

5Če želimo, v lončku zmešamo 1 žlico moke ali škroba z malo omake, ki smo jo vzeli iz ponve, in jo zlijemo k piščancu. Kuhamo, dokler se omaka ne zgosti.

6Piščančji zrezki v naravni omaki se podajo k skoraj vsaki prilogi.

V naši spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite