Tatarski biftek

Znam svetuje

Tatarski biftek ne sme manjkati na prazniฤni mizi. Pripravite ga po odliฤnem receptu skupaj z nami, pripravo pa zaฤnite dan prej.

Tatarski biftek izvira iz Evrope, natanฤneje iz regije, ki danes obsega Poljsko, Litvo, Latvijo in Belorusijo. Ta jed je dobila ime po nomadskem ljudstvu Tatarov, ki je nekoฤ naseljevalo te kraje. Tatarji so bili znani po svojih bojnih spretnostih in nomadskem naฤinu ลพivljenja.

Tradicionalni tatarski biftek je pripravljen iz surovega, fino nasekljanega govejega mesa, obiฤajno iz fileja ali rame. Meso se nato zaฤini z razliฤnimi sestavinami, kot so ฤebula, sol, poper, jajฤni rumenjak, gorฤica, kapre in Worcestershire omaka. Nato se meso oblikuje v pleskavice ali se postreลพe kot nasekljane rezine mesa. Jed se tradicionalno postreลพe surova ali rahlo marinirana, obiฤajno z dodatki, kot so jajฤni rumenjak, ฤebula, kisla smetana, kaperse in limonin sok.

Tatarski biftek je pridobil popularnost tudi izven svojega izvornega obmoฤja in se pogosto pojavlja v jedilnikih evropskih restavracij. Pomembno je omeniti, da se sodobne razliฤice tatarskega bifteka lahko razlikujejo glede na regijo in okusne preference, vendar je osnovna ideja surovega ali rahlo mariniranega mesa ostala nespremenjena.

Sestavine za tatarski biftek

  • 100 dkg govejega mesa (pljuฤna ali stegno)
  • 1 rumenjak
  • 1/2 sesekljane ฤebule
  • 2 drobno sesekljani kumarici
  • 1 ฤajna ลพliฤka gorฤiฤnih semen
  • 2 ฤajni ลพliฤki kaper
  • 3 ฤajne ลพliฤke sesekljanega peterลกilja
  • 3 slane sardelne filete
  • 2 ฤajni ลพliฤki gorฤice
  • 3 ฤajne ลพliฤke majoneze
  • sol
  • poper

Postopek

1Meso operemo, popivnamo odveฤno vlago, premaลพemo z nekaj ลพlicami olja in ga pustimo, da se uleลพi. Naslednji dan ga nareลพemo na drobne kocke.

2V multipraktiku zmeljemo vse ostale stvari, nato dodamo meso in vse skupaj ลกe enkrat zmeljemo.

3Preden ga postreลพemo, naj biftek poฤiva vsaj nekaj ur. Zraven bifteka postreลพemo popeฤen kruh z maslom ali masleno kremo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite