Za vse ljubitelje preprostih jedi na žlico.
Sestavine
- 1 kg čvrstega krompirja
- 2 debeli čebuli
- malo olja
- 3 lovorovi listi
- 3 zdrobljene brinove jagode
- 1 žlica kisa
- 1 l goveje osnove
- svež feferon
- 2 drobno narezana stroka česna
- sol, poper, žlica kuminovih semen, žlica ostre mlete paprike, majaron in timijan
- 500 g govejega mesa (bočnik)
Priprava
1Krompir olupimo in narežemo na primerno velike kose. Čebulo olupimo, drobno narežemo in v primerno veliki posodi na olju steklasto prepražimo. Dodamo narezano goveje meso in krompir ter pražimo 10-15 minut, da se meso zmehča. Dodamo lovor, kumino in brinove jagode, nato pa zmleto papriko.
2Zalijemo z kisom in dodamo govejo osnovo. Feferon očistimo, operemo, narežemo na drobne kose ter s česnom, majaronom in timijanom dodamo k omaki.
3Solimo in popramo ter na blagem ognju pokrito kuhamo 25-30 minut.