Krompirjev golaž z govejim mesom

Znam svetuje

Za vse ljubitelje preprostih jedi na žlico.

Sestavine

  • 1 kg čvrstega krompirja
  • 2 debeli čebuli
  • malo olja
  • 3 lovorovi listi
  • 3 zdrobljene brinove jagode
  • 1 žlica kisa
  • 1 l goveje osnove
  • svež feferon
  • 2 drobno narezana stroka česna
  • sol, poper, žlica kuminovih semen, žlica ostre mlete paprike, majaron in timijan
  • 500 g govejega mesa (bočnik)

Priprava

1Krompir olupimo in narežemo na primerno velike kose. Čebulo olupimo, drobno narežemo in v primerno veliki posodi na olju steklasto prepražimo. Dodamo narezano goveje meso in krompir ter pražimo 10-15 minut, da se meso zmehča. Dodamo lovor, kumino in brinove jagode, nato pa zmleto papriko.

2Zalijemo z kisom in dodamo govejo osnovo. Feferon očistimo, operemo, narežemo na drobne kose ter s česnom, majaronom in timijanom dodamo k omaki.

3Solimo in popramo ter na blagem ognju pokrito kuhamo 25-30 minut.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite