Jabolčna pita iz listnatega testa

Znam svetuje

V bistvu ni pita v klasičnem pomenu besede, je bolj podobna tartu. Je pa prav tako dobra. Hrustljavo testo, svežina jabolk z limono in kremno polnilo se združijo v popolno sladico.

Sestavine

  • 1 zavitek svežega listnatega testa ali 1 kocka zmrznjenega
  • 3 jabolka
  • sok ene limone
  • 2 jajci
  • 1 vaniljev sladkor
  • 60 g sladkorja
  • 1/2 žličke cimeta
  • 150 ml sladke smetane za stepanje

Postopek

1Recept je za pekač premera 26 cm. Pečico predgrejemo na 180 °C.

2Testo razvaljamo na velikost pekača, plus 2 centimetra za rob. Pekač obložimo s peki papirjem in naj razporedimo razvaljano testo. Dno večkrat prebodemo z vilicami, da se med peko na napihne.

3Limono stisnemo v posodo. Jabolka olupimo, odstranimo peške, narežemo na tanke rezine in damo v posodo z limono, da ne počrnijo. Potresemo jih s cimetom.

4Jajca in oba sladkorja penasto vmešamo, dodamo smetano in dobro premešamo. Testeno dno prekrijemo s plastjo jabolk, prelijemo s kremo in po vrhu zlagamo (kot domine) preostale jabolčne krhlje. Pito postavimo v pečico za približno 45 minut, oziroma toliko časa, da se lepo zapeče. Malo ohladimo in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite