Ombolo v testu s tartufato

Znam svetuje

Ombolo v testu je neke vrste primorska posebnost, radi pa ga jemo vsi. Ombolo lahko v testu peฤemo z razliฤnimi dodatki, najbolj znan je seveda s prลกutom, ampak tudi tale z tartufato je odliฤen.

Sestavine za ombolo v testu s tartufato

  • 4 zrezki svinjskega kareja brez kosti
  • 2 dcl suhega, belega vina
  • 1 ลพlica gorฤice s semeni
  • 0,5 dl oljฤnega olja
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 130 g tartufate
  • 1 ลพliฤka masla
  • sol in poper

Testo

  • 250 g mehke bele moke
  • 6 g kvasa
  • ลพliฤka soli
  • ลพliฤka sladkorja
  • 100 ml mlaฤne vode
  • 75 ml mlaฤnega mleka
  • 25 ml oljฤnega olja

Postopek

1Iz oljฤnega olja, gorฤice soli in popra pripravimo marinado, v njej pustimo stati zrezke pribliลพno eno uro.

2Mleko segrejemo na sobno temperaturo, vanj nadrobimo kvas in mu primeลกamo ลพliฤko sladkorja in ลพliฤko moke. Pustimo vzhajati 15 minut. Moko presejemo, posolimo, na sredini naredimo jamico, v katero zlijemo kvasec, olje in mlaฤno vodo.

3Testo dobro pregnetemo – gnetemo toliko ฤasa, da se ne lepi veฤ. Pokrijemo ga in pustimo vzhajati. Ko naraste na dvojno velikost (pribliลพno pol ure), ga pregnetemo in naredimo 4 ลกtruฤke. Spet jih pokrijemo in pustimo ลกe enkrat vzhajati.

4V ponvi razpustimo maslo in na njem popeฤemo ombolo. Tri minute na vsaki strani bo dovolj, nato prilijemo belo vino, na moฤnem ognju kuhamo dve minuti, oziroma toliko ฤasa, da izhlapi ves alkohol.

5Zmanjลกamo ogenj in primeลกamo tartufato in sladko smetano. Duลกimo nekaj minut, da se omaka zgosti.

6Vzhajane ลกtruฤke tanko razvaljamo in v vsako poloลพimo peฤen zrezek ombola – lahko ga tudi nareลพemo na trakce, ฤez meso pa damo ลกe omako s tartufato.

7ล truฤke pred peko ลกe premaลพemo z oljฤnim oljem.

8Peฤemo na 180 ยฐC okoli 45 minut. Zraven ponudimo omako, ki jo pripravimo tako, da smetani za kuhanje dodamo drobno nasekljan peterลกilj, poper in ลพliฤko tartufate.

V naลกi spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite