Po izvirnem receptu se Pavlova torta dela samo s sladko smetano, mi pa smo dodali še kislo smetano, saj daje torti prijetno svežino.
Sestavine za torto Pavlova s kislo smetano
Testo
- 5 beljakov
- 200 g sladkorja v prahu
- 1 žlica vaniljevega pudinga ali žlica koruznega škroba
- 1 žlica svetlega vinskega kisa
- 1 žlička vanilje
Krema
- 1 kisla smetana
- 1 žlica bezgovega sirupa (ali žlica sladkorja)
- 2 sladki smetani
- sezonsko sadje: jagodičevje, borovnice, maline, marelice …
Postopek
1Beljaki naj bodo sobne temperature. Zmešamo jih s sladkorjem, da nastane gosta in lepljiva zmes. Vanjo počasi umešamo puding v prahu in kis.
2Na peki papirju s pomočjo krožnika narišemo dva kroga s premerom 18 centimetrov. Potrebovali boste vsaj dva pekača. To bo šablona za testo.
3Zmes beljakov in sladkorja nanesemo na peki papir dva centimetra debelo. Oba pekača damo naenkrat v pečico, segreto na 150 °C. Uporabimo funkcijo ventilacije zraka. Pečemo/sušimo jih 45 minut, nato pečico ugasnemo in jo odpremo. Počakamo, da se testo popolnoma ohladi in nato pazljivo odstranimo peki papir.
4Za kremo stepemo sladko smetano. V ločeni posodi zmešamo kislo smetano z bezgovim sirupom. Na testo nanesemo najprej kislo smetano, dodamo sadje po želji in polovico sladke smetane, sledi ponovno testo in druga polovica sladke smetane ter sadje za dekoracijo.