Zamislimo si razkošje okusov lososa, ko eno jed sestavimo iz prekajenega in tudi svežega lososa. Z maslom, mlekom in sladko smetano bomo to jed lepo povezali v celoto, ki se bo ovila okoli širokih rezancev.
Sestavine
- 400 g širokih rezancev
- 200 g svežega lososa
- 100 g prekajenega lososa
- sol
- 2 žlici masla
- 2 stroka česna
- 2 žlici olja
- 4 dl mleka
- žlica moke
- 1 dl sladke smetane
- 1/4 muškatnega oreščka
Postopek
1Pristavimo lonec z litrom in pol vode, solimo in zavremo. Testenine skuhamo po navodilih z embalaže.
2V drugi posodi raztopimo maslo, na njem prepražimo moko do svetlo rumene barve. Prilijemo mleko, solimo, dodamo muškatni orešček v prahu in kuhamo 5 minut. Na koncu primešamo še sladko smetano.
3Svežega lososa narežemo na manjše kose in ga popečemo na 2 žlicah olja. Ko je pečen, mu dodamo na koščke narezanega prekajenega lososa, na hitro premešamo (toliko, da losos ni več rožnat), dodamo sesekljan česen in zamešamo belo omako. Postrežemo s testeninami.