Browniji ali slasten ฤokoladni biskvit, ki ga pripravimo iz veliko stopljene ฤokolade, mletih mandljev in petih jajc, je sladica, s katero nikakor ne moremo zgreลกiti.
Sestavine za brownije
- 120 g masla
- 380 g jedilne ฤokolade
- 150 g rjavega sladkorja
- 120 g mletih mandljev
- 40 g moke
- 2 ลพlici mleka
- 5 jajc
- ลกฤep soli
Postopek
1V vodni kopeli stopimo ฤokolado ter ji dodamo maslo in sol. V stopljeno ฤokolado vmeลกamo mlete mandlje, sladkor, moko in mleko. Dobro zmeลกamo z elektriฤnim meลกalnikom, potem pa dodajamo po eno jajce in vsakiฤ dobro premeลกamo.
2Maso vlijemo v namaลกฤen pekaฤ in ga pokrijemo z alufolijo. Peฤemo na 170 stopinjah 40 minut in nato ลกe 10 minut brez folije.
3Poฤakamo, da se biskvit ohladi na sobno temperaturo, potem pa damo brownije v hladilnik in ohlajene nareลพemo na kocke.