Browniji

Znam svetuje

Browniji ali slasten ฤokoladni biskvit, ki ga pripravimo iz veliko stopljene ฤokolade, mletih mandljev in petih jajc, je sladica, s katero nikakor ne moremo zgreลกiti.

Sestavine za brownije

  • 120 g masla
  • 380 g jedilne ฤokolade
  • 150 g rjavega sladkorja
  • 120 g mletih mandljev
  • 40 g moke
  • 2 ลพlici mleka
  • 5 jajc
  • ลกฤep soli

Postopek

1V vodni kopeli stopimo ฤokolado ter ji dodamo maslo in sol. V stopljeno ฤokolado vmeลกamo mlete mandlje, sladkor, moko in mleko. Dobro zmeลกamo z elektriฤnim meลกalnikom, potem pa dodajamo po eno jajce in vsakiฤ dobro premeลกamo.

2Maso vlijemo v namaลกฤen pekaฤ in ga pokrijemo z alufolijo. Peฤemo na 170 stopinjah 40 minut in nato ลกe 10 minut brez folije.

3Poฤakamo, da se biskvit ohladi na sobno temperaturo, potem pa damo brownije v hladilnik in ohlajene nareลพemo na kocke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite