Browniji

Znam svetuje

Browniji ali slasten čokoladni biskvit, ki ga pripravimo iz veliko stopljene čokolade, mletih mandljev in petih jajc, je sladica, s katero nikakor ne moremo zgrešiti.

Sestavine za brownije

  • 120 g masla
  • 380 g jedilne čokolade
  • 150 g rjavega sladkorja
  • 120 g mletih mandljev
  • 40 g moke
  • 2 žlici mleka
  • 5 jajc
  • ščep soli

Postopek

1V vodni kopeli stopimo čokolado ter ji dodamo maslo in sol. V stopljeno čokolado vmešamo mlete mandlje, sladkor, moko in mleko. Dobro zmešamo z električnim mešalnikom, potem pa dodajamo po eno jajce in vsakič dobro premešamo.

2Maso vlijemo v namaščen pekač in ga pokrijemo z alufolijo. Pečemo na 170 stopinjah 40 minut in nato še 10 minut brez folije.

3Počakamo, da se biskvit ohladi na sobno temperaturo, potem pa damo brownije v hladilnik in ohlajene narežemo na kocke.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite