Piščančje perutničke v pečici po kitajsko

Znam svetuje

Poskusite malo drugačne perutničke na žaru, saj smo jih peljali v Azijo, ter jim dodali sojino omako in zanimive začimbe. Nastale so perutničke po kitajsko.

Sestavine

  • 1 kg piščančjih perutničk
  • 2 žlici temne sojine omake
  • 3 žlice omake holsin
  • 2 velika stroka česna
  • 1 žlica sesekljanega svežega ingverja
  • 1 žlica riževega vina
  • 1 žlica sezamovega olja
  • 2 žlici sojine omake s pekočo papriko
  • 2 žlici sladkorja

Postopek

1Pečico segrejemo na 220°C. Piščančje perutničke položimo v pekač. Sestavine za omako mešamo v mešalniku 15 sekund. Z omako prelijemo perutničke in jih dobro premešamo.

2Pečemo jih 15 minut, potem pa temperaturo pečice zmanjšamo na 160°C in pečemo še 20 minut.

3Postrežemo še vroče.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite