Poskusite malo drugačne perutničke na žaru, saj smo jih peljali v Azijo, ter jim dodali sojino omako in zanimive začimbe. Nastale so perutničke po kitajsko.
Sestavine
- 1 kg piščančjih perutničk
- 2 žlici temne sojine omake
- 3 žlice omake holsin
- 2 velika stroka česna
- 1 žlica sesekljanega svežega ingverja
- 1 žlica riževega vina
- 1 žlica sezamovega olja
- 2 žlici sojine omake s pekočo papriko
- 2 žlici sladkorja
Postopek
1Pečico segrejemo na 220°C. Piščančje perutničke položimo v pekač. Sestavine za omako mešamo v mešalniku 15 sekund. Z omako prelijemo perutničke in jih dobro premešamo.
2Pečemo jih 15 minut, potem pa temperaturo pečice zmanjšamo na 160°C in pečemo še 20 minut.
3Postrežemo še vroče.