Vaniljeva kaša s hruško je hitro narejen zdrav in slasten obrok, s katerim se lahko posladkate na delovnem mestu in lonček te poslastice delite še s sodelavci.
Sestavine za vaniljevo kašo s hruško
- 180 g ovsenih kosmičev
- 750 ml mleka*
- 300 ml sladke smetane*
- 1 strok vanilje
- 2 večji hruški
- 2 žlici rjavega sladkorja
- 2 žlici medu
Postopek
1V kozico stresemo ovsene kosmiče, dodamo mleko in smetano. Vaniljev strok razpolovimo in s konico noža postrgamo sredico ter jo dodamo k mleku in smetani.
2Ob stalnem mešanju kuhamo na srednjem ognju 12 minut, oziroma dokler se zmes ne zgosti in postane kremasta. V primeru, da je nastala zmes pregosta, dodamo še malo mleka.
3Hruške očistimo, odstranimo sredino in pecelj. Narežemo na 1 cm debele rezine. Pristavimo ponev, v katero damo med, sladkor in hruške. Kuhamo na srednji temperaturi, občasno premešamo. Kuhamo 10 minut, da se hruška malo zmehča.
4Kašo razdelimo v 4 posodice in na vrh položimo rezine hruške ter po želji potresemo s cimetom.
Nasvet
*navadno mleko in smetano lahko po želji nadomestite s poljubnim mlekom in smetano rastlinskega izvora.