Puding torta

Znam svetuje

Vsi, ki imate radi puding, roke gor! To je torta, ki te popelje nazaj v otroลกtvo, pa tudi danaลกnji otroci jo imajo radi. Puding torta je iz kakavovega biskvita in kreme iz vaniljevega in ฤokoladnega pudinga. Okuse pudingov poljubno menjamo in tako ustvarimo svoje najljubลกe kombinacije.

Sestavine za puding torto

Kakavov biskvit

  • 2 jajci (velikostni razred M)
  • 80 g kristalnega sladkorja
  • 40 g gladke moke
  • 20 g kakava v prahu

Vlaลพenje biskvita

  • 70 ml mleka
  • 2 ลพlici instant kakava

ฤŒokoladna pudingova krema

  • 250 ml mleka
  • 1 zavitek praลกka za ฤokoladni puding
  • 80 g kristalnega sladkorja
  • 2 listiฤa ลพelatine
  • 200 g sladke smetane za stepanje

Vaniljeva pudingova krema

  • 250 ml mleka
  • 1 zavitek praลกka za vaniljev puding
  • 80 g kristalnega sladkorja
  • 2 listiฤa ลพelatine
  • 200 g sladke smetane za stepanje

Postopek

Kakavov biskvit

1Peฤico segrejemo na 180 ยฐC. Sestavine ustrezajo pekaฤu, premera 18 cm.

2Jajci s sladkorjem na najviลกji hitrosti stepamo 10 minut.

3Na jajฤno maso presejemo moko s kakavom in neลพno vmeลกamo z lopatko.

4Maso enakomerno razporedimo po pekaฤu, ki smo ga obloลพili s papirjem za peko (dno) in peฤemo pribliลพno 15 minut (naredimo preizkus z zobotrebcem).

5Peฤen biskvit po nekaj minutah vzamemo iz pekaฤa in ga ohladimo na mreลพi.

6Ohlajenemu biskvitu odreลพemo vrhnjo plast (koลพico).

Vlaลพenje biskvita

1Mleko segrejemo in primeลกamo kakav. Ohladimo.

ฤŒokoladna pudingova krema

1Sladko smetano stepemo in damo na hladno.

2Listiฤe ลพelatine vsaj 5 minut namakamo v hladni vodi.

3150 ml mleka s sladkorjem segrejemo do vretja; ostalo mleko gladko zmeลกamo s praลกkom za puding.

4Pudingovo meลกanico prilijemo k vrelemu mleku in na srednji temperaturi s stalnim meลกanjem kuhamo, da se puding zgosti.

5Puding prelijemo v plastiฤno posodo in v njem stopimo oลพete listiฤe ลพelatine. Z roฤnim meลกalnikom dobro premeลกamo in puding pokrijemo s plastiฤno ลพivilsko folijo tako, da se je dotika. Ohladimo ga do mlaฤnega (puding naj bo raje nekoliko bolj topel kot prehladen).

6Mlaฤen puding z roฤnim meลกalnikom gladko razmeลกamo in mu v dveh korakih z lopatko primeลกamo stepeno smetano.

7Biskvit postavimo na podstavek, ga navlaลพimo in namestimo obroฤ. Prelijemo ga s ฤokoladno pudingovo kremo, povrลกino poravnamo in damo v hladilnik, da se nekoliko uฤvrsti. Medtem pripravimo vaniljevo pudingovo kremo.

Vaniljeva pudingova krema

1Pripravimo jo po enakem postopku kot ฤokoladno kremo.

2Vaniljevo kremo prelijemo po ฤokoladni kremi, povrลกino poravnamo in torto damo za vsaj 6 ur v hladilnik.

3Ohlajeni torti snamemo obroฤ in jo poljubno dekoriramo.

Nasvet

Pri sestavljanju torte se posluลพimo acetatne folije – tako bomo torto zlahka loฤili od obroฤa in ohranili bolj gladek videz.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite