Riž z zelenjavo

Znam svetuje

Riž z zelenjavo je odlična rešitev, ki jo uporabimo, ko skuhamo preveč riža. Pripravimo ga lahko kasneje ali, če riž shranimo v hladilnik, naslednji dan. Tudi pri izbiri zelenjave smo lahko praktični, saj je to odlična priložnost, da uporabimo tisto, kar imamo v hladlniku.

Sestavine za riž z zelenjavo

  • 300 g riža
  • 3 žlice olja
  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • žlica peteršilja
  • košček zelene
  • 5 paprik
  • 2 paradižnika
  • 50 g graha iz konzerve
  • 1 jušna kocka
  • sol

Postopek

1Na olju prepražimo čebulo, posolimo, ko postekleni pa dodamo nariban korenček, 1/2 peteršilja, zeleno, narezano papriko in paradižnik ter dušimo v pokriti posodi približno 15 minut.

2Grah skuhamo posebej. Nato dodamo opran riž, malo ga prepražimo z zelenjavo in zalijemo z litrom vroče vode, v kateri smo raztopili jušno kocko.

3Dodamo še odcejen grah, sesekljani peteršilj, solimo in rahlo premešamo. Kuhamo na šibkem ognju 20-25 minut.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite