Orehovi rogljički s kvasom

Znam svetuje

Klasični orehovi rogljički so tako dobri, da se kar topijo v ustih. Pripravimo jih iz kvašenega testa, ko pa testo razvaljamo in narežemo na kvadratke, jih začaramo s slastnim nadevom iz orehov, masla, sladkorja in jajc.

Sestavine za orehove rogljičke s kvasom

Za testo

  • 300 g moke
  • 10 g kvasa
  • 2 žlici sladkorja
  • 2 žlici masla
  • 2,5 dl mleka
  • 1 žlica ruma
  • limonina lupina
  • 1/2 žličke soli

Za nadev

  • 250 g mletih orehov
  • 1 žlica masla
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 rumenjak
  • 2 žlici limonine lupinice
  • 2 žlici drobtin
  • sneg 1 beljaka

Postopek

1V skledo damo vse sestavine za testo in zamesimo do gladkega. Testo pustimo na toplem, da vzhaja najmanj 1 uro.

2Vzhajano testo razvaljamo za prst debelo in razrežemo na kvadratke velikosti 10×10 cm. Na vsakega damo žlico nadeva, nato upognemo vogal proti drugemu vogalu in ju stisnemo skupaj. Nato ga še enkrat zvijemo in oblikujemo rogljič.

3Nadev pripravimo tako, da v skledi istočasno zmešamo vse sestavine za nadev in na koncu vmešamo sneg beljaka.

4Rogljiče zložimo na malo namaščen pekač, naj bodo 2 cm narazen. Pustimo, da še enkrat vzhajajo.

5Vzhajane rogljiče premažemo z razžvrkljanim jajcem, potresemo s kristalnim sladkorjem in pečemo v segreti pečici pri 200 stopinjah približno 30 minut.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite