Pravo italijansko testo za pizzo

Znam svetuje

ฤŒe kaj res velja, je dejstvo, Italijani dobro kuhajo. Kakลกno pa je pravo italijansko testo za pizzo?

Sestavine za eno pizzo

  • 160 g moke (tip 500)
  • 1 dcl mlaฤne vode
  • 3,75 g sveลพega kvasa
  • ลกฤepec soli
https://znam.si/recepti-in-hrana/priloge/mini-pica-polzki-iz-listnatega-testa

Postopek

1Kvas nadrobimo in ga damo v mlaฤno vodo. Lahko dodamo ลกฤepec sladkorja. Pustimo, da kvas zaฤne malce delovati.

2V posodo damo moko, dodamo sol in premeลกamo. Na sredino naredimo vdolbino in vlijemo vodo s kvasom. Vse skupaj najprej meลกamo in nato pregnetemo.

3Pomokamo pult in ga posujemo z moko ter testo dobro ugnetemo. Traja naj vsaj 10 minutm saj mora biti voljno, gladko in se ne sme oprijemati prstov.

4Iz testa naredimo kroglo, jo damo nazaj v posodo in pokrijemo. Testo pustimo vzhajati vsaj 45 minut nekje na toplem. Najbolje, da vzhaja eno uro.

5Po eni uri testo sploลกฤimo in ga oblikujemo. Raztegujemo ga od sredine navzven. Ko smo dobili ลพeleno obliko, ga poloลพimo na pekaฤ, ki smo ga obloลพili s peki papirjem.

6Testo ponovno pustimo malo vzhajati (15 minut) in ga nato obloลพimo z naลกimi najljubลกimi sestavinami. Pizzo peฤemo v prej ogreti peฤici, na najviลกji temperaturi, do ลพeljene zapeฤenosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite