Pravo italijansko testo za pizzo

Znam svetuje

Če kaj res velja, je dejstvo, Italijani dobro kuhajo. Kakšno pa je pravo italijansko testo za pizzo?

Sestavine za eno pizzo

  • 160 g moke (tip 500)
  • 1 dcl mlačne vode
  • 3,75 g svežega kvasa
  • ščepec soli

Postopek

1Kvas nadrobimo in ga damo v mlačno vodo. Lahko dodamo ščepec sladkorja. Pustimo, da kvas začne malce delovati.

2V posodo damo moko, dodamo sol in premešamo. Na sredino naredimo vdolbino in vlijemo vodo s kvasom. Vse skupaj najprej mešamo in nato pregnetemo.

3Pomokamo pult in ga posujemo z moko ter testo dobro ugnetemo. Traja naj vsaj 10 minutm saj mora biti voljno, gladko in se ne sme oprijemati prstov.

4Iz testa naredimo kroglo, jo damo nazaj v posodo in pokrijemo. Testo pustimo vzhajati vsaj 45 minut nekje na toplem. Najbolje, da vzhaja eno uro.

5Po eni uri testo sploščimo in ga oblikujemo. Raztegujemo ga od sredine navzven. Ko smo dobili želeno obliko, ga položimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.

6Testo ponovno pustimo malo vzhajati (15 minut) in ga nato obložimo z našimi najljubšimi sestavinami. Pizzo pečemo v prej ogreti pečici, na najvišji temperaturi, do željene zapečenosti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite