Vegetarijanska sarma je odlična različica sarma za vse, ki se iz takšnega ali drugačnega razloga izogibate mesu ali pa enostavno želite malce spremembe. Obljubimo, da vam bo všeč.
Sestavine
- glava kislega zelja
- 250 g narezanega kislega zelja
- 20 g tofuja (dimljenega)
- 50 g sejtana
- por
- 200 ml paradižnikove mezge
- 100 g riža
- poper
- sol
Postopek
1V slani vodi skuhamo riž in ga nato odcedimo. V tem času pripravimo por, ki ga narežemo na kolobarje, sejtan in tofu pa na manjše koščke. Vse skupaj v posodi prepražimo in dodamo začimbe.
2Mešanici dodamo kuhan riž in dobro premešamo. Posebej zdušimo narezano kislo zelje in mu dodamo lovor ter po nekaj minutah še paradižnikovo mezgo.
3Zeljne liste previdno odstranimo z glave in jih napolnimo z riževim nadevom, dobro zavijemo in prepičimo z zobotrebcem ter kuhamo 40 min.