Pikantni svinjski kotleti

Znam svetuje

Te svinjske kotlete si lahko privoลกฤite tudi na shujลกevalni dieti, ker se duลกijo na zelo majhni koliฤini juลกne osnove.

Sestavine

  • 4 svijnjski kotleti (180-200g)
  • 1 strok ฤesna
  • 1 ลกฤepec mlete kumine
  • 1 ลกฤepec mletega koriandra
  • sol
  • poper
  • 200 ml juลกne osnove
  • 1 ลพliฤka limoninega soka
  • 2 kapljici soje

Priprava

1Najprej olupimo ฤesen in nareลพemo na drobno. Zmeลกamo ga s mleto papriko, koriandrom, kumino, sojo in poprom. Kotlete operemo, odstranimo maลกฤobo z robov in nato z obeh strani v meso utremo meลกanico zaฤimb.

2V veliki teflonski ponvi ali kozici zmeลกamo juลกno osnovo in limonin sokom, vloลพimo kotlete in pod pokrovko pri nizki temperaturi duลกimo ,okoli 25 minut, da meso izgubi svojo roลพnato barvo in ne segrevamo preveฤ ,da ne bi bilo meso trdo. Duลกeno meso je izredno krhko in za pripravo zadostuje zelo majhna koliฤina maลกฤob. Meso vzamemo iz ponve in ves sok prelijemo v manjลกo posodo. Nekoliko ga ohladimo in damo na stran.

3Nato kotlete ponovno vrnemo v ponev ali kozico in jih pri srednji temperaturi nekoliko popeฤemo. Meso rasporedimo na pladenj in ga do serviranja drลพimo na toplem v peฤici.

4S povrลกine ohlajenega soka poberemo vso maลกฤobo. Nato sok vrnemo v ponev, ga zavremo in ponovno na srednji temperaturi kuhamo ลกe nadaljnih dve minuti. Po okusu sok ลกe dosolimo ,zaฤinimo s poprom in malo limoninega soka, prelijemo kotlete in postreลพemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite