Češnjev kompot je odlična osvežitev v vročih dneh ali zimska sladica. Odvisno od tega, ali ga imamo raje ohlajenega ali si ga malce pogrejemo.
S spodnjim receptom napolnimo 9 velikih kozarcev za vlaganje. Recept je pripravljen tako, da si pripravo čimbolj olajšamo.
Za češnjev kompot potrebujemo
- 3 kg češenj
- 100 g sladkorja
- 4 vaniljeve sladkorje
- vodo
Postopek
1Čiste kozarce do vrha napolnimo z opranimi češnjami.
2V vsak kozarec dodamo dve veliki žlici sladkorja in čajno žličko vaniljevega sladkorja. S prevreto vodo do vrha napolnimo kozarce in jih dobro zapremo.
3V večjo posodo postavimo kozarce in dolijemo vodo. Vode naj bo nekje na 3/4 kozarca. Zavremo in pustimo vreti nekaj minut.
4Kozarce vzamemo iz vode in jih pokrijemo, da se počasi ohlajajo.