Metin sladoled s čokolado

Znam svetuje

Sprehodili smo se po vrtu in omamna meta nam je dala navdih za metin sladoled, ki mu bomo dodali čokolado.

Sestavine

Poleg svežih listov mete (najraje poprove), ki je potrebujemo 80 gramov, potrebujemo še:

  • 150 g temne čokolade
  • 100 g sladkorja
  • 4 rumenjake
  • 4 dl mleka
  • 3 dl smetane

Postopek

1V posodo z debelim dnom damo mleko in ga segrejemo. Tik pred vretjem dodamo meto, pokrijemo, odstavimo z ognja in pustimo 15-20 minut počivati.

2Mleko precedimo, meto dobro pretlačimo, da izpusti ves okus in jo zavržemo.

3Metino mleko ponovno segrejemo (ne sme zavreti). Rumenjake skupaj s sladkorjem penasto zmešamo.

4Nekaj metinega mleka (cca. polovico) dodamo rumenjakom in mešamo, da se sestavine povežejo. Zmes vlijemo v preostalo mleko, dodamo smetano in ves čas mešamo in segrevamo. Po 3 – 4 minutah se bo zmes zgostila. Paziti moramo, da ne pride do vretja, saj se lahko vsebina sesiri. Zgoščeno zmes damo v drugo posodo in ohladimo. Med hlajenjem večkrat premešano. Čez noč jo pustimo v hladilniku.

5Zmes damo v posodo za zamrzovanje, uporabimo lahko tudi staro posodo od sladoleda. Postavimo jo v zamrzovalnik in po približno eni uri vmešamo še čokoladne koščke. Ko sladoled zamrzne do konca, ga lahko postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite