Ko si ลพelite v ฤim krajลกem ฤasu pripraviti nekaj okusnega, je ta hitra musaka iz zelenjave in mesa nekaj takลกnega. Mesa vam ni potrebno termiฤno obdelati, zelenjavo za musako pa izmerite po svoji ลพelji.
Sestavine
- 5 strokov ฤesna
- 2 manjลกi buฤki
- 4 krompirji
- 300 g mlete govedine
- 2 jajca
- 1 dcl mleka
- 2 ลพlici grลกkega jogurta
- olje
- sol, poper, roลพmarin, origano
Postopek
1Zelenjavo operemo in nareลพemo na kocke. Ognjevarno posodo namaลพemo z maslom in po njej enakomerno razporedimo zelenjavo. Meso zaฤinimo in prav tako enakomerno razporedimo po zelenjavi. Malo pooljimo.
2Jajci razลพvrkljamo, dodamo mleko in jogurt ter prelijemo po zelenjavi in mesu.
3Peฤemo v peฤici na 200 stopinj Celzija. Musaka je pripravljena, ko tekoฤina izpari in po vrhu nastane rumena skorjica, kar traja pribliลพno 60 minut.
4Ko je jed peฤena, peฤico izkljuฤimo, musako pa ลกe 15 minut pustimo v peฤici.