Čemažev pire

Znam svetuje

Za vse ljubitelje čemaža smo pripravili odličen čemažev pire, ki se najbolje druži s svinjino.

Sestavine za čemažev pire

  • 500 g surovega, olupljenega krompirja
  • 20-25 čemaževih listov
  • sol
  • poper
  • 1 dcl mleka
  • žlička masla

Postopek

1Krompir, narezan na kocke, do mehkega skuhamo v posoljeni vodi.

2V tem času, ko kuhamo krompir, zavremo mleko, v katerega stresemo čemaževe liste. Listom pred tem odstranimo peclje in jih drobno narežemo. Ko smo dodali čemaž, dodamo tudi maslo in odstavimo z ognja.

3Kuhan krompir odcedimo, pretlačimo in dodamo mleku. Začinimo s soljo in poprom, dobro premešamo in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite