Francoska galeta

Znam svetuje

Francoska galeta so palaฤinke z okusom po Franciji.

Sestavine

Testo

  • 200 gramov ajdove moke
  • 420 ml vode
  • maslo za mazanje
  • sol

Nadev

  • 100 g sira ementalca
  • 50 g crรจme fraรฎche z zeliลกฤi
  • 2 mladi ฤebuli
  • 2 rezini kuhane ลกunke
  • 2 jajca
  • belo olje za cvrtje

Solata

  • 100 g zelene solate
  • 1 paradiลพnik
  • 1 korenฤek
  • 1 ลพliฤka gorฤice
  • 4 ลพlice oljฤnega olja
  • 1 ลพliฤka balzamiฤnega kisa
  • sladkor

Postopek

1V posodo za meลกanje damo moko skupaj s ลกฤepcem soli. Postopoma dodajajte vodo in meลกajte pribliลพno 10 minut s kuhalnico ali roฤnim meลกalnikom.

2Segrejte veฤjo ponev in jo namaลพite z maslom. Testo za galeto vlijemo v ponev in ga na tanko razmaลพemo, kot bi za palaฤinke. Galeto peฤemo pribliลพno 4 minute na eni strani. Postopek ponovite ลกe z drugo.

3Ementalec naribajte. Kuhano ลกunko nareลพite na majhne kvadratke. Mlado ฤebulo nareลพemo na drobne kolobarje.

4V manjลกi ponvi segrejte nekaj olja in pripravite jajca na oko.

5Galete namaลพemo s krem fraรฎche, po vrhu pa namaลพemo ลกunko in sir. Nato na sredino vsake galette poloลพite ocvrto jajce in robove prepognite, tako da je vidno samo jajce.

6Operite in osuลกite solato. Paradiลพnik in korenฤek operemo pod tekoฤo vodo, osuลกimo in nato nareลพemo na majhne koลกฤke.

7Zmeลกajte preliv iz gorฤice, oljฤnega olja, kisa in ลกฤepca sladkorja ter vmeลกajte v solato skupaj s koลกฤki korenฤka in paradiลพnika.

8Galete poloลพimo na kroลพnike, potresemo s kolobarji mlade ฤebule in postreลพemo s solato.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite