Losos v družbi s pečeno zelenjavo je zdravo kosilo za dve osebi.
Sestavine
- 250 g fileja lososa, lahko tudi zamrznjenega
- 100 g feta sira
- 1 srednje velika bučka
- 150 gramov šampinjonov
- 1 srednje velika paprika, rdeča ali rumena
- 300 g češnjevih ali roma paradižnikov
- 2 stroka česna
- sol in poper
- čilijevo olja
Postopek
1V kolikor je lososov file zamrznjen, ga pustite, da se malo odmrzne. Operite ga in posušite. Po želji začinimo s soljo in poprom ter zelišči.
2Feto narežite na kocke. Bučke in gobe na tanko narežemo, papriko pa na trakove. Paradižnik razpolovite. Česen drobno sesekljamo. V skledo stresemo zelenjavo s česnom, soljo in poprom ter čilijevim oljem po okusu.
3Na pekaču iz aluminijeve folije oblikujemo “skledo”, torej robove zavihamo na 4 strani. Priporočam uporabo 2 plasti aluminijaste folije, da ne bo nič izteklo. Nato po vrhu razporedite zelenjavo in lososa. Pokapajte z malo čilijevega olja in po njem izdatno nadrobite feta sir.
4Pečemo v ogreti pečici na 180°C približno 30 – 35 minut.