Okusna tradicija na vašem krožniku: Recept za polnjene paprike iz pečice prinaša izjemno sočne in okusne paprike, napolnjene s slastnim mešanim nadevom. Ta enostaven in privlačen recept združuje sveže paprike, mleto meso, riž ter aromatične začimbe, vse skupaj pa pečemo v pečici, dokler ne doseže popolne sočnosti. Polnjene paprike so klasična jed, ki zadovolji vse okuse in je odlična izbira za družinske obroke ali posebne priložnosti. Preprosto sledite našemu receptu in pripravite slastno različico te priljubljene jedi, ki bo zagotovo navdušila vaše brbončice.
Sestavine za polnjene paprike iz pečice
- 10 večjih paprik (babur ali podobnih)
- 500 g svinjine
- 250 govedine
- 100 g riža
- 100 g masti
- 1 čebula
- 1 jajce
- sol
- poper
- muškatni orešček
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 500 g svežega zrelega paradižnika
- 3 dl kisle smetane
Postopek
1Paprike operemo, odstranimo jim peclje in očistimo notranjost. Meso zmeljemo (naj to naredi mesar ali pa kupite že kar mleto meso).
2Na 50 g masti prepražimo drobno sesekljano čebulo. Ko postekleni, dodamo mleto meso, jajce, sol, poper, malo muškatnega oreščka in peteršilj. Riž skuhamo posebej, a naj ostane čvrst, torej ne čisto kuhan. Mesni nadev in riž dobro premešamo in z njim napolnimo paprike, ki jih nato z vseh strani malo popečemo na ostanku masti.
3Opran paradižnik razrežemo in pretlačimo.
4Pekač premažemo z maščobo, ki je ostala od praženja, naložimo paradižnik in razvrstimo polnjene paprike.
5Pečemo v pečici pri 175 °C do mehkega.
Nasvet
K paprikam ponudimo kislo smetano, kot prilogo pa krompirjev pire.