Jesenska dobrota, v kateri je kraljica buča.
Sestavine
- 1 kg hokaido buče
- 250 g skute
- 125 ml kisle smetane
- 50 g masla
- vlečeno testo
- 1 jajce
- sol
Priprava
1Hokaido bučo operemo, obrišemo in razrežemo na krhlje. Semena odstranimo, meso pa naribamo ter posolimo. Pustimo stati vsaj 1 uro, da se iz buče izloči čim več tekočine.
2Naribano hokaido bučo dobro ožamemo. V skledo stresemo skuto, ji primešamo kislo smetano in sol, nato pa primešamo še naribano in ožeto hokaido bučo. Maslo stopimo v ponvici in ga odstavimo.
3Razgrnemo vlečeno testo. S pomočjo čopiča testo premažemo s polovico raztopljenega masla. Na testo nanesemo bučni nadev, ki ga pokapljamo s preostalim maslom. Nato vse skupaj zavijemo in položimo v pekač, katerega smo predhodno obložili s peki papirjem.
4Pečico segrejemo na 190°C. V skodelico ubijemo jajce in ga z vilico razžvrkljamo. Zavitek premažemo z jajcem. Pekač z zavitkom položimo v ogreto pečico in pečemo približno 45 minut, da se testo zlato-rumeno zapeče.