Spomladanska poslastica so zagotovo pečeni šparglji s pršutom in sirom. Če je narejena pravilno, nam bo njen okus še dolgo ostal v spominu.
Sestavine za pečene šparglje s pršutom in sirom
- 24 srednje debelih zelenih špargljev
- 8 tankih rezin pršuta
- 8 tankih rezin sira Jošt
- parmezan
- 40 g masla
Postopek
1Šparglje dobro operemo, nato pa položimo v vročo vodo. Ko ta zavre, šparglje počasi kuhamo še 10 minut. Odlijemo vodo in jih zalijemo s hladno, v kateri naj počivajo 5 minut. Vmes segrejemo pečico na 200°C, šparglje pa odcedimo.
2V kozici stopimo polovico masla. Rezine pršuta položimo na ravno površino. Na sredino vsake od njih položimo tri šparglje, nanje pa po eno tanko rezino sira. Šparglje sproti tesno zvijemo v zvitke in jih polagamo na pomaščen pekač. Šparglji naj vsaj na enem koncu nekoliko kukajo iz zvitkov.
3Zvitke v pekaču pokapamo s stopljenim maslom. Preden zvitke za 10 minut popečemo v pečici, jih še po okusu posujemo s parmezanom. Pa dober tek!