Jajčevce v omaki pripravimo kot prilogo k mesu, lahko pa jo postrežemo tudi s polento, testeninami ali belim rižem.
Sestavine
- 2 jajčevca
- 1 čebula
- 4 stroki česna
- 4 večji paradižniki
- 1 čili – po želji
- 1 žlica svežih začimb, uporabimo, kar imamo pri roki – majaron, timijan, rožmarin, bazilika …
- sol, poper
- oljčno olje
Postopek
1Jajčevce narežemo na rezine, posolimo in pustimo slabo uro, da sami spustijo vodo, nato jih s papirnato brisačko dobro obrišemo. Paradižnike za minuto potopimo v vrelo vodo, jih olupimo in narežemo na kocke. Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo.
2V ponvi segrejemo žlico oljčnega olja in na njem pocvremo jajčevce z obeh strani.
3Vzamemo jih iz ponve, dodamo žlico oljčnega olja in na njem pocvremo sesekljano čebulo. Pražimo nekaj minut, da postekleni, nato dodamo še nasekljan česen. Ko česen zadiši, dodamo paradižnike, posolimo, popopramo, dodamo vse začimbe in dušimo 7-10 minut. Če imamo radi pikantno omako, dodamo nasekljan svež čili.
4V omako stresemo popečene jajčevce in vse skupaj dušimo še nekaj minut, dokler omaka ni dovolj gosta. Naj se okusi lepo povežejo.
5Postrežemo takoj.