Njoki s šparglji in gobicami v kremni omaki

Znam svetuje

Njoki s šparglji in gobicami v kremni omaki so izvrstna kombinacija okusov divjih špargljev in gobic, ki jih povežemo s kremno omako.

Kosilo, primerno za še tako izbirčne jedce.

Sestavine za njoke s šparglji in gobicami v kremni omaki

  • 1 kg njokov – domačih ali kupljenih
  • 300 g divjih špargljev
  • 250 g poljubnih gob
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 50 g sveže naribanega parmezana
  • 200 ml sladke smetane
  • 0,3 dl oljčnega olja
  • sol in poper po okusu

Postopek

1Špargljem odlomimo lesene dele in jih povežemo v ohlapen šopek. V večjem loncu zavremo štiri litre vode, krop osolimo in vanj postavimo šopek špargljev tako, da vršički gledajo iz vode.

2Pokrite kuhamo do mehkega, 4-5 minut. Odcedimo, splaknemo pod hladno vodo in odlomimo vršičke. Vodo, v kateri so se kuhali šparglji, prihranimo, da bomo v njej skuhali njoke.

3Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo, gobe narežemo na manjše koščke. V ponev stresemo nasekljano čebulo in jo malo posolimo. Pražimo pet minut, nato dodamo česen in narezane gobe.

4Dušimo nekaj minut, nato dodamo še šparglje brez vršičkov. Na hitro prepražimo in zalijemo z vinom. 

5Zavremo vodo v kateri so se kuhali šparglji, jo solimo in vanjo stresemo njoke. Ti so kuhani, ko priplavajo na vrh.

6Omako vremo nekaj minut, da alkohol izpari. Posolimo, popopramo in na zmernem ognju podušimo. Dodamo še parmezan in zalijemo s smetano. Če je omaka pregosta, jo malo razredčimo z vodo, v kateri so se kuhali šparglji.

7Čisto na koncu dodamo še vršičke. Premešamo in prelijemo po kuhanih njokih.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite