Čokoladni kolač

Znam svetuje

Na hitro pripravljen kolač za trenutke, ko pade “cuker”.

Sestavine

  • 2 jajca
  • 1 žlička vaniljevega ekstata
  • 1/2 lončka sladkorja
  • 4 jušne žlice olja
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 4 jušne žlice čokolade v prahu
  • lonček gladke moke tip 500
  • 1/2 lončka mleka

Priprava

1V posodi penasto vmešamo jajce, vaniljev ekstrat in sladkor. Dodamo olje, čokolado v prahu, presejano moko, pecilni prašek in sodo bikarbono ter mleko. Masa mora biti gostejša, ne tekoča, zato po potrebi dodamo še žličko moke.

2V pekač podolgovate oblike (priporočamo mere 33 x 10 cm) položimo peki papir, ga premažemo z oljem (testo se zato ne zalepi na papir in papir zlahka odstranimo) ter vlijemo dobljeno maso.

3Pekač položimo v prej ogreto pečico in kolač pečemo približno pol ure ventilatorsko na 180 °C. Po peki kolač obrnemo, odstranimo papir in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite