Brokolijevi ocvrtki

Znam svetuje

Tile hrustljavi ocvrtki so odlična ideja za prigrizek. Ker jih obožujejo tudi otroci, jih pripravimo za otroške zabave.

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 400 g brokolija
  • 200 g ostre moke
  • 100 g naribanega sira – edamca
  • 2 žlički soli
  • 2 rumenjaka
  • 2 jajci
  • 100 g drobtinic
  • olje za cvrtje

Postopek

1Krompir skuhamo v olupkih, vodo malo posolimo, da krompir ne popoka. Kuhanega olupimo, s stiskalnico za krompir ga stisnemo na delovno površino in pustimo, da se malo ohladi.

2Brokoli razdelimo na cvetke in ga v osoljenem kropu kuhamo približno 8 minut, da se zmehča. Kuhanega odcedimo in dobro posušimo s papirnato brisačko. Drobno ga nasekljamo.

3Brokoli primešamo krompirju in na sredini naredimo jamico, vanjo damo rumenjaka, na obod potresemo nariban sir, moko in posolimo. Na hitro zgnetemo gladko testo.

4Pripravimo si dva globoka krožnika. V enem dobro razžvrkljamo jajci in ju malo posolimo. V drugega damo drobtinice.

5Od testa odrežemo malo večji kos in ga na pomokani površini razvaljamo v dolg svaljek, tega pa na manjše kose. Med dlanmi oblikujemo krokete. Vsakega povaljamo v jajcu in v drobtinah.

6V široki ponvi segrejemo olje, biti ga mora dovolj, da bodo ocvrtki plavali v njem. Da je prave temperature, preverite s kuhalnico – ko jo potopite na dno, se morajo okoli nje delati drobni mehurčki.

7Krokete polagamo v segreto olje, ne preveč naenkrat, da prosto plavajo. Malo jih obračamo in ocvremo do zlato rjave barve. Iz olja jih poberemo s penovko in odcedimo na papirnati brisači.

8Postopek ponavljamo, dokler ne uporabimo vsega testa. Postrežemo še tople, zraven paše jogurtova omaka.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite