Ocvrti kaneloni so dokaj priljubljena jed. Če so nam slučajno ostale palačinke je to odličen način, da jih porabimo.
Sestavine
Palačinke
- 500 ml mleka
- približno 250 g moke
- 1 jajce
- ščepec soli
- olje za peko palačink
- 24 rezin šunke
- 24 rezin sira (na primer edamca)
- 2 jajci
- približno 10 žlic moke
- približno 10 žlic drobtin
- olje za cvrtje
Postopek
1V posodo damo jajce, mleko in ščepec soli in dobro zmešamo. Med mešanjem postopoma dodajamo moko, da dobimo gladko testo za palačinke. Palačinke spečemo jih z obeh strani, v vroči ponvi na malo navadnega olja. Dobili bomo kakšno palačinko več, ki pa jo bomo zagotovo z veseljem pojedli za posladek. Za kanelone jih potrebujemo 12.
2Na sredino palačinke položimo 2 rezini šunke in dve rezini sira. Nasprotne robove zavihamo navznoter in palačinko z ne zavihano stranjo zavijemo v rolico. Zunanji rob palačinke zapremo z zobotrebcem. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka sestavin.
3V globokem krožniku razbijemo dve jajci in ju z vilicami razžvrkljamo. V drug globok krožnik stresemo moko, v tretjega pa drobtine. Moko in drobtine po potrebi dodajamo.
4Kanelon najprej dobro povaljamo v moki, nato v jajcu in nazadnje v drobtinah. Ko damo kanelon v drobtine, ga z njimi tudi zasujemo in nanj pritisnemo, da se drobtine dobro primejo.
5V kozico nalijemo za dva prsta olja za cvrtje in ga segrejemo. Kanelone ocvremo z obeh strani, da se lepo zapečejo. Pečene odlagamo na papirnate brisačke, ki bodo vpile odvečno olje.
6Postrežemo s čili in/ali domačo tatarsko omako. Pa ne pozabimo odstraniti zobotrebcev.