Ocvrti kaneloni s šunko in sirom

Znam svetuje

Ocvrti kaneloni so dokaj priljubljena jed. Če so nam slučajno ostale palačinke je to odličen način, da jih porabimo.

Sestavine

Palačinke

  • 500 ml mleka
  • približno 250 g moke
  • 1 jajce
  • ščepec soli
  • olje za peko palačink
  • 24 rezin šunke
  • 24 rezin sira (na primer edamca)
  • 2 jajci
  • približno 10 žlic moke
  • približno 10 žlic drobtin
  • olje za cvrtje

Postopek

1V posodo damo jajce, mleko in ščepec soli in dobro zmešamo. Med mešanjem postopoma dodajamo moko, da dobimo gladko testo za palačinke. Palačinke spečemo jih z obeh strani, v vroči ponvi na malo navadnega olja. Dobili bomo kakšno palačinko več, ki pa jo bomo zagotovo z veseljem pojedli za posladek. Za kanelone jih potrebujemo 12.

2Na sredino palačinke položimo 2 rezini šunke in dve rezini sira. Nasprotne robove zavihamo navznoter in palačinko z ne zavihano stranjo zavijemo v rolico. Zunanji rob palačinke zapremo z zobotrebcem. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka sestavin.

3V globokem krožniku razbijemo dve jajci in ju z vilicami razžvrkljamo. V drug globok krožnik stresemo moko, v tretjega pa drobtine. Moko in drobtine po potrebi dodajamo.

4Kanelon najprej dobro povaljamo v moki, nato v jajcu in nazadnje v drobtinah. Ko damo kanelon v drobtine, ga z njimi tudi zasujemo in nanj pritisnemo, da se drobtine dobro primejo.

5V kozico nalijemo za dva prsta olja za cvrtje in ga segrejemo. Kanelone ocvremo z obeh strani, da se lepo zapečejo. Pečene odlagamo na papirnate brisačke, ki bodo vpile odvečno olje.

6Postrežemo s čili in/ali domačo tatarsko omako. Pa ne pozabimo odstraniti zobotrebcev.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite