Hitro in okusno pripravljeno kosilo, primerno predvsem za vroče, polete dni.
Sestavine
- 1 piščančje prsi
- sol in poper
- 350 g zelene solate
- 3 paradižniki
- 100 g vloženih olj brez koščic
- 1 čebula
- 1 zelena paprika
- 0,3 dl oljčnega olja
- 0,3 dl vinskega kosa
- sol in poper
Postopek
1Piščančje prsi operemo, posolimo in popopramo ter narežemo na zrezke. Gril namažemo z oljčnim oljem in piščanca pečemo na žaru približno 15 minut. Pečenega narežemo na kocke in pustimo, da se ohladi.
2Zeleno solato operemo in narežemo, paradižnike operemo in narežemo na rezine, papriko operemo, ji očistimo semena in narežemo na tanke rezine. Čebulo olupimo in prav tako narežemo na tanke kolute.
3V skledi zmešamo solato, paradižnik, papriko, čebulo in oljke, dodamo olje, kis, sol in malo popra, premešamo in po vrhu razporedimo piščančje kocke.