Testenine ali pašta, ki jo pripravimo zelo na hitro, njen okus pa nas bo navdušil.
Sestavine
- 200 g testenin (penne)
- 1/2 piščančjih prsi
- 10 češnjevih paradižnikov
- 6 sušenih paradižnikov
- 5 žličk pesta iz bazilike
- pest orehov
- sveža bazilika
- parmezan
- oljčno olje
- sol in poper
Postopek
1Suhe paradižnike narežemo na majhne koščke, sveže pa na četrtine. Baziliko in orehe grobo nasekljamo. Vodo zavremo, jo solimo in v njej kuhamo testenine.
2Piščanca operemo, dobro osušimo in narežemo na manjše kocke. V ponev nalijemo oljčno olje, jo dobro segrejemo in dodamo piščanca. Solimo in popramo po okusu in ga dobro popečemo z vseh strani. Ko je pečen, ga vzamemo iz ponve in pustimo, naj počiva.
3V isto ponev damo po potrebi še malo oljčnega olja in popražimo najprej sveže paradižnike. Čez 3 minutke dodamo še sušene paradižnike in orehe in vse skupaj pražimo nekaj minut. V ponev vrnemo piščanca in še naprej pražimo.
4Ko so testenine kuhane, jih odcedimo in dodamo k omaki. Dodamo pesto, dobro premešamo, po potrebi dodamo kakšno žličko pesta več, potresemo s svežo baziliko in parmezanom ter postrežemo.
Nasvet
5Pesto si lahko pripravimo sami, saj je veliko boljši od kupljenega. Recept najdete tukaj.