Testenine s pestom, piščancem in sušenimi paradižniki

Znam svetuje

Testenine ali pašta, ki jo pripravimo zelo na hitro, njen okus pa nas bo navdušil.

Sestavine

  • 200 g testenin (penne)
  • 1/2 piščančjih prsi
  • 10 češnjevih paradižnikov
  • 6 sušenih paradižnikov
  • 5 žličk pesta iz bazilike
  • pest orehov
  • sveža bazilika
  • parmezan
  • oljčno olje
  • sol in poper

Postopek

1Suhe paradižnike narežemo na majhne koščke, sveže pa na četrtine. Baziliko in orehe grobo nasekljamo. Vodo zavremo, jo solimo in v njej kuhamo testenine.

2Piščanca operemo, dobro osušimo in narežemo na manjše kocke. V ponev nalijemo oljčno olje, jo dobro segrejemo in dodamo piščanca. Solimo in popramo po okusu in ga dobro popečemo z vseh strani. Ko je pečen, ga vzamemo iz ponve in pustimo, naj počiva.

3V isto ponev damo po potrebi še malo oljčnega olja in popražimo najprej sveže paradižnike. Čez 3 minutke dodamo še sušene paradižnike in orehe in vse skupaj pražimo nekaj minut. V ponev vrnemo piščanca in še naprej pražimo.

4Ko so testenine kuhane, jih odcedimo in dodamo k omaki. Dodamo pesto, dobro premešamo, po potrebi dodamo kakšno žličko pesta več, potresemo s svežo baziliko in parmezanom ter postrežemo.

Nasvet

5Pesto si lahko pripravimo sami, saj je veliko boljši od kupljenega. Recept najdete tukaj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite