Breskov drobljenec

Znam svetuje

Poletna, hitro pripravljena in preprosta sladica.

Sestavine za breskov drobljenec

  • 1 kg breskev
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 ลพlica sladkorja
  • 20 g masla
  • sok polovice limone

Testo

  • 300 g bele moke
  • 200 g mehkega masla
  • 150 g sladkorja
  • ลกฤepec soli

Postopek

1Breskve operemo in nareลพemo na krhlje. ฤŒe ลพelimo, jih lahko prej olupimo, ni pa potrebno. Laลพje jih bomo olupili, ฤe jih za 20 sekund pomoฤimo v vrelo vodo, da koลพica odstopi.

2Breskve zmeลกamo s sladkorjem in limoninim sokom. Pekaฤ, v katerem bomo pekli drobljenec, dobro namaลพemo z maslom in v pekaฤ pretresemo breskve.

3Moko, sladkor, sol in na koลกฤke narezano zmehฤano maslo z rokami oblikujemo v drobtinice in posujemo po breskvah.

4Pekaฤ damo v peฤico, ki smo jo segreli na 180ยฐC in drobljenec peฤemo 40 โ€“ 50 minut, toliko da se drobtinice lepo zapeฤejo.

Nasvet

Postreลพemo samostojno ali s kepico vaniljevega sladoleda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite