Poletna, hitro pripravljena in preprosta sladica.
Sestavine za breskov drobljenec
- 1 kg breskev
- 1 vaniljev sladkor
- 1 ลพlica sladkorja
- 20 g masla
- sok polovice limone
Testo
- 300 g bele moke
- 200 g mehkega masla
- 150 g sladkorja
- ลกฤepec soli
Postopek
1Breskve operemo in nareลพemo na krhlje. ฤe ลพelimo, jih lahko prej olupimo, ni pa potrebno. Laลพje jih bomo olupili, ฤe jih za 20 sekund pomoฤimo v vrelo vodo, da koลพica odstopi.
2Breskve zmeลกamo s sladkorjem in limoninim sokom. Pekaฤ, v katerem bomo pekli drobljenec, dobro namaลพemo z maslom in v pekaฤ pretresemo breskve.
3Moko, sladkor, sol in na koลกฤke narezano zmehฤano maslo z rokami oblikujemo v drobtinice in posujemo po breskvah.
4Pekaฤ damo v peฤico, ki smo jo segreli na 180ยฐC in drobljenec peฤemo 40 โ 50 minut, toliko da se drobtinice lepo zapeฤejo.
Nasvet
Postreลพemo samostojno ali s kepico vaniljevega sladoleda.