Kitajski rezanci z govedino

Znam svetuje

Z nekaj zaฤimbami in omakami si lahko pripravimo pravo kitajsko pojedino tudi doma.

Sestavine

  • 250 g jajฤnih rezancev
  • 1 ลพlica sezamovega olja
  • 300 g govedine
  • 2 ลพlici koruzne moke
  • 1/4 ลพliฤke soli
  • 1/4 ลพliฤke popra
  • 2 ลพlici sezamovega olja
  • 1 ลพlica naribanega ingverja
  • 3 stroki ฤesna
  • 1 rdeฤa paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 korenฤek narezan na tanke trakove
  • 3 limete – sok
  • 90 ml temne sojine omake
  • 2 zvrhani ลพlici rjavega sladkorja
  • mlada ฤebula – zeleni listi
  • 1 sesekljan ฤili – neobvezno
  • 2 ลพlici popraลพenih sezamovih semen

Postopek

1Rezance skuhamo v veฤjem loncu z vrelo vodo, ki jo malo posolimo. Kuhamo jih 4 minute, odcedimo, oplaknemo s hladno vodo, da ustavimo proces kuhanja in prelijemo z ลพlico sezamovega olja, da se rezanci ne zlepijo.

2Na kroลพniku zmeลกamo koruzno moko, sol in poper. Meso nareลพemo na tanke rezine, te pa na manjลกe koลกฤke. Poloลพimo jih v zaฤinjeno moko in jih z njo dobro prekrijemo. Odveฤno otresemo na cedilu.

3V voku segrejemo olje in na vroฤem popeฤemo meso. Peฤemo nekaj minut, da postane temno rjave barve in hrustljavo. S pinceto poberemo koลกฤke mesa iz voka, polagamo ga na kroลพnik in pokrijemo.

4Zniลพamo temperaturo in v vok dodamo nariban ingver, nasekljan ฤesen, korenฤek in na trakove narezani papriki. Praลพimo 4-5 minut, da se zelenjava nekoliko zmehฤa, vendar ostane hrustljava. Z ลพlico poberemo zelenjavo iz voka.

5V vok zlijemo sok limet, dodamo sojino omako, sladkor in, ฤe imamo radi pekoฤe, ลกe en sesekljan ฤili.

6Premeลกamo, dvignemo temperaturo in pustimo, da omaka povre za tretjino, kar traja nekje 2-3 minute. Najprej v omako stresemo kuhane rezance, kuhamo 2 minuti, da se rezanci segrejejo, nato dodamo ลกe govedino, narezane liste mlade ฤebule in zelenjavo. Stalno meลกamo in duลกimo ลกe dve minuti.

7Rezance prestavimo na kroลพnike, potresemo s sezamovimi semeni in takoj postreลพemo, zraven pa ponudimo ลกe sojino omako.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite