Ocvrti akacijevi cvetovi

Znam svetuje

Nežno ocvrti akacijevi cvetovi so kulinarično doživetje posebne vrste.

Sestavine za ocvrte akacijeve cvetove

  • 3 jajca
  • 2,5 dl mleka
  • 30 dkg moke
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlička kisa
  • 0,3 dl ruma
  • sol
  • olje
  • mleti sladkor

Postopek

1Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Rumenjake, mleko, moko, sladkor, sol in kis zmešamo v gladko testo. Beljake stepemo v čvrst sneg in ga primešamo testu.

2Akacijeve cvetne grozde operemo in posušimo. Cvetove pomakamo v testo, polagamo v vroče olje in zlatorumeno ocvremo na srednje močnem ognju.

3Ocvrte cvetove zložimo na kuhinjski papir, da vpije odvečno olje in jih, ko jih še tople postrežemo, potresemo z mletim sladkorjem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite