• Domov
  • Recepti
    • Jedi na žlico
    • Kruh in testo
    • Mesne jedi
    • Morske jedi
    • Napitki
    • Ozimnica
    • Priloge
    • Sladice
    • Testenine in rižote
    • Zelenjavne jedi
  • Zelišča in divje rastline
    • Zelišča in divje rastline
  • Zvezdni namig
  • Zanimivosti
    • Glasba
  • Uporabni nasveti
Prijava
Dobrodošli!Se prijavite na svoj račun
Ste pozabili geslo?
Pravilnik o piškotkih
Obnovitev gesla
Pridobitev gesla
Iskanje
Znam
Znam
Znam
  • Domov
  • Recepti
    • VseJedi na žlicoKruh in testoMesne jediMorske jediNapitkiOzimnicaPrilogeSladiceTestenine in rižoteZelenjavne jedi
      Sladice

      Velikonočni kolački (cupcakes)

      Polona Sever - 27/02/2021 0
      V angleščini bi takemu kolačku rekli cupcake in je pravzaprav muffin, ki ga okrasimo s poljubno kremo. V tem receptu smo jih okrasili tako,...
      Kruh in testo

      Kruh iz bučk

      Polona Sever - 27/02/2021 0
      Ko nam poleti na vrtu ostajajo bučke, si lahko iz njih naredimo zelo okusen kruh, ki bo dolgo ostal sočen. Naredimo lahko navaden kruh...
      Kruh in testo

      Sirove štručke

      Polona Sever - 27/02/2021 0
      Mehke sirove žemljice so najboljše, ko jih še mlačne namažemo z maslom in obložimo s kislimi kumaricami in mortadelo.SestavineTesto500 g bele moke100 ml mlačne...
      Priloge

      Pirhi v čebulnih olupkih

      Polona Sever - 26/02/2021 0
      Jajca pobarvana s čebulnimi olupki so najbolj klasični velikonočni pirhi in verjetno tudi eni najlepših, ki so jih delale že naše babice.Sestavinečebulni olupki (ena...
  • Zelišča in divje rastline
    • VseZelišča in divje rastline
      Zelišča in divje rastline

      Kopriva v kopeli in za kožo

      Ruj Matija - 26/02/2021 0
      Velika kopriva za kožoVelika kopriva ima močan vpliv na človeško telo. Še bolj učinkovita je v kombinaciji z notranjo uporabo. Že samo pitje čaja naredi...
      Zelišča in divje rastline

      Trobentice

      Ruj Matija - 26/02/2021 0
      Trobentica spada v družino jegličevk in je ena izmed najbolj zgodnjih cvetlic, ki jo nabiramo na pomlad.V zdravilne namene nabiramo cvetove, ki jih...
      Zelišča in divje rastline

      Česnova tinktura za odpornost

      Ruj Matija - 13/02/2021 0
      Česnova tinktura je zdravilo, s katerim si dvignemo odpornost, očistimo organizem mastnih in apnenčastih oblog, ohranjamo in izboljšujemo prekrvavljenost. Ožilje postane bolj elastično. Izboljša...
      Zelišča in divje rastline

      Bazilika

      Maša - 12/02/2021 0
      Kot pravi mali princ, ki pravi: "Bistvo je očem skrito." Zato tudi pri baziliki ni pomembna njena oblika, temveč njena esenca.Bazilika skozi zgodovinoBazilika (Ocimum...
  • Zvezdni namig
    • Zvezdni namig

      Nedelja, 28. 2. 2021, Wau, kako lep velik zemeljski trigon

      Alenka - 28/02/2021 0
      Dobro jutro!Zadnji februarski dan je že. Dva najbolj naporna meseca v letu sta za nami, kar pa ne pomeni, da smo s temami,...
      Zvezdni namig

      Sobota, 27. 2. 2021, Polna Luna v devici

      Alenka - 27/02/2021 0
      Dobro jutro!Pred nami je dan, ko smo hoteli ali ne pod učinki polne Lune. Polne Lune so kulminacija energije, ki se je nabirala...
      Zvezdni namig

      Petek, 26. 2. 2021, Kako ne ubiti sočloveka

      Alenka - 26/02/2021 0
      Dobro jutro!Petkova jutra vedno nakazujejo, da se približuje sobotno jutro. Eureka! In upam, da vam sobotna jutra pomenijo mir in vsaj nekaj po...
      Zvezdni namig

      Četrtek, 25. 2. 2021, Plusi in minusi

      Alenka - 25/02/2021 0
      Dobro jutro!Optimizem Lune v levu je danes že na preizkušnji, od naše notranje samozavesti in mirnosti pa je odvisno, ali nam bo med...
      Zvezdni namig

      Torek, 23. 2. 2021, Kot pritisk v ekonom loncu

      Alenka - 23/02/2021 0
      Dobro jutro!Rešitev današnjega dne bi se lahko imenovala sočutje. V nasprotnem bomo eksplodirali. Rastoča Luna preživlja še en dan v občutljivem, te dni...
  • Zanimivosti
    • VseGlasba
      Glasba

      Moya se vrača z Mamino pesmijo

      Sara Cantarutti - 12/02/2021 0
      Glasbenica in ustvarjalka Mojca Štoka predstavlja novi singel. Tokratna “Mamina pesem” ima globoko sporočilo. Posveča jo hčerki Juliji, pa tudi vsem mamicam in otrokom. Poudarja zelo...
      Glasba

      Ember: novo tlenje na slovenski indie rock glasbeni sceni

      Sara Cantarutti - 10/02/2021 0
      Pepel je prva skladba mladincev Ember, ki prihajajo iz okolice Šentjerneja. Zvočno so se našli nekje v indie rock valovanju. 19-letni frontman skupine Davor...
      Zanimivosti

      365COLDSWIM

      Miran Znam - 02/02/2021 0
      To swim or not to swim - this is not a question"Plavati ali ne plavati - to ni vprašanje". Tako pravita Ana in Ewa,...
      Glasba

      Jan Baruca: »Z vsem, kar znam, skušam biti vsak dan boljši!«

      Sara Cantarutti - 02/02/2021 0
      Marsikdo si brez glasbe ne predstavlja življenja. Pa veš, koliko različnih poklicev je povezanih z njo? Precej! Kot prvega predstavljam delo glasbenega producenta. Ta...
  • Uporabni nasveti
    • Uporabni nasveti

      Ajda – naše tradicionalno živilo

      Polona Sever - 06/02/2021 0
      Ajda je bila v starih časih hrana revnih kmetov, danes pa je, zaradi svojih dobrih lastnosti, vse bolj priljubljena v prehrani.Nekaj o ajdiAjdo uvrščamo...
      Uporabni nasveti

      Doma narejena fiziološka raztopina

      Miran Znam - 29/01/2021 0
      Fiziološko raztopino lahko naredite s sestavinami, ki jih imate že v vaši kuhinji.Sestavine1/2 litra vode4,5 g soliPriprava1Pristavimo posodo z vodo in jo prekuhamo. Dodamo...
      Uporabni nasveti

      Kako skuhamo suh fižol?

      Miran Znam - 29/01/2021 0
      Suh fižol, običajno eno skodelico ali tudi več, damo namočit večer pred kuharijo. Prelijemo ga s toliko vode, da ga pokrije. Zraven lahko dodamo...
      Uporabni nasveti

      Marmelade brez sladkorja

      Mojca Grum - 23/01/2021 0
      Velja zmotno prepričanje, da za vkuhavanje marmelad potrebujemo sladkor. Ta je res naravni konzervans, ampak sladkorju se je potrebno izogniti, če se le da....
      Uporabni nasveti

      Hruške – sočna poslastica

      Miran Znam - 18/01/2021 0
      Hruške so sladko in zelo sočno pečkasto sadje. Lahko jih uživamo kadar koli čez dan ali jih uporabimo za kolač oziroma kot prilogo k...
Vnesite iskalni niz ...
Facebook
Znam
  • Domov
  • Recepti
    • VseJedi na žlicoKruh in testoMesne jediMorske jediNapitkiOzimnicaPrilogeSladiceTestenine in rižoteZelenjavne jedi
      Sladice

      Velikonočni kolački (cupcakes)

      Polona Sever - 27/02/2021 0
      V angleščini bi takemu kolačku rekli cupcake in je pravzaprav muffin, ki ga okrasimo s poljubno kremo. V tem receptu smo jih okrasili tako,...
      Kruh in testo

      Kruh iz bučk

      Polona Sever - 27/02/2021 0
      Ko nam poleti na vrtu ostajajo bučke, si lahko iz njih naredimo zelo okusen kruh, ki bo dolgo ostal sočen. Naredimo lahko navaden kruh...
      Kruh in testo

      Sirove štručke

      Polona Sever - 27/02/2021 0
      Mehke sirove žemljice so najboljše, ko jih še mlačne namažemo z maslom in obložimo s kislimi kumaricami in mortadelo.SestavineTesto500 g bele moke100 ml mlačne...
      Priloge

      Pirhi v čebulnih olupkih

      Polona Sever - 26/02/2021 0
      Jajca pobarvana s čebulnimi olupki so najbolj klasični velikonočni pirhi in verjetno tudi eni najlepših, ki so jih delale že naše babice.Sestavinečebulni olupki (ena...
  • Zelišča in divje rastline
    • VseZelišča in divje rastline
      Zelišča in divje rastline

      Kopriva v kopeli in za kožo

      Ruj Matija - 26/02/2021 0
      Velika kopriva za kožoVelika kopriva ima močan vpliv na človeško telo. Še bolj učinkovita je v kombinaciji z notranjo uporabo. Že samo pitje čaja naredi...
      Zelišča in divje rastline

      Trobentice

      Ruj Matija - 26/02/2021 0
      Trobentica spada v družino jegličevk in je ena izmed najbolj zgodnjih cvetlic, ki jo nabiramo na pomlad.V zdravilne namene nabiramo cvetove, ki jih...
      Zelišča in divje rastline

      Česnova tinktura za odpornost

      Ruj Matija - 13/02/2021 0
      Česnova tinktura je zdravilo, s katerim si dvignemo odpornost, očistimo organizem mastnih in apnenčastih oblog, ohranjamo in izboljšujemo prekrvavljenost. Ožilje postane bolj elastično. Izboljša...
      Zelišča in divje rastline

      Bazilika

      Maša - 12/02/2021 0
      Kot pravi mali princ, ki pravi: "Bistvo je očem skrito." Zato tudi pri baziliki ni pomembna njena oblika, temveč njena esenca.Bazilika skozi zgodovinoBazilika (Ocimum...
  • Zvezdni namig
    • Zvezdni namig

      Nedelja, 28. 2. 2021, Wau, kako lep velik zemeljski trigon

      Alenka - 28/02/2021 0
      Dobro jutro!Zadnji februarski dan je že. Dva najbolj naporna meseca v letu sta za nami, kar pa ne pomeni, da smo s temami,...
      Zvezdni namig

      Sobota, 27. 2. 2021, Polna Luna v devici

      Alenka - 27/02/2021 0
      Dobro jutro!Pred nami je dan, ko smo hoteli ali ne pod učinki polne Lune. Polne Lune so kulminacija energije, ki se je nabirala...
      Zvezdni namig

      Petek, 26. 2. 2021, Kako ne ubiti sočloveka

      Alenka - 26/02/2021 0
      Dobro jutro!Petkova jutra vedno nakazujejo, da se približuje sobotno jutro. Eureka! In upam, da vam sobotna jutra pomenijo mir in vsaj nekaj po...
      Zvezdni namig

      Četrtek, 25. 2. 2021, Plusi in minusi

      Alenka - 25/02/2021 0
      Dobro jutro!Optimizem Lune v levu je danes že na preizkušnji, od naše notranje samozavesti in mirnosti pa je odvisno, ali nam bo med...
      Zvezdni namig

      Torek, 23. 2. 2021, Kot pritisk v ekonom loncu

      Alenka - 23/02/2021 0
      Dobro jutro!Rešitev današnjega dne bi se lahko imenovala sočutje. V nasprotnem bomo eksplodirali. Rastoča Luna preživlja še en dan v občutljivem, te dni...
  • Zanimivosti
    • VseGlasba
      Glasba

      Moya se vrača z Mamino pesmijo

      Sara Cantarutti - 12/02/2021 0
      Glasbenica in ustvarjalka Mojca Štoka predstavlja novi singel. Tokratna “Mamina pesem” ima globoko sporočilo. Posveča jo hčerki Juliji, pa tudi vsem mamicam in otrokom. Poudarja zelo...
      Glasba

      Ember: novo tlenje na slovenski indie rock glasbeni sceni

      Sara Cantarutti - 10/02/2021 0
      Pepel je prva skladba mladincev Ember, ki prihajajo iz okolice Šentjerneja. Zvočno so se našli nekje v indie rock valovanju. 19-letni frontman skupine Davor...
      Zanimivosti

      365COLDSWIM

      Miran Znam - 02/02/2021 0
      To swim or not to swim - this is not a question"Plavati ali ne plavati - to ni vprašanje". Tako pravita Ana in Ewa,...
      Glasba

      Jan Baruca: »Z vsem, kar znam, skušam biti vsak dan boljši!«

      Sara Cantarutti - 02/02/2021 0
      Marsikdo si brez glasbe ne predstavlja življenja. Pa veš, koliko različnih poklicev je povezanih z njo? Precej! Kot prvega predstavljam delo glasbenega producenta. Ta...
  • Uporabni nasveti
    • Uporabni nasveti

      Ajda – naše tradicionalno živilo

      Polona Sever - 06/02/2021 0
      Ajda je bila v starih časih hrana revnih kmetov, danes pa je, zaradi svojih dobrih lastnosti, vse bolj priljubljena v prehrani.Nekaj o ajdiAjdo uvrščamo...
      Uporabni nasveti

      Doma narejena fiziološka raztopina

      Miran Znam - 29/01/2021 0
      Fiziološko raztopino lahko naredite s sestavinami, ki jih imate že v vaši kuhinji.Sestavine1/2 litra vode4,5 g soliPriprava1Pristavimo posodo z vodo in jo prekuhamo. Dodamo...
      Uporabni nasveti

      Kako skuhamo suh fižol?

      Miran Znam - 29/01/2021 0
      Suh fižol, običajno eno skodelico ali tudi več, damo namočit večer pred kuharijo. Prelijemo ga s toliko vode, da ga pokrije. Zraven lahko dodamo...
      Uporabni nasveti

      Marmelade brez sladkorja

      Mojca Grum - 23/01/2021 0
      Velja zmotno prepričanje, da za vkuhavanje marmelad potrebujemo sladkor. Ta je res naravni konzervans, ampak sladkorju se je potrebno izogniti, če se le da....
      Uporabni nasveti

      Hruške – sočna poslastica

      Miran Znam - 18/01/2021 0
      Hruške so sladko in zelo sočno pečkasto sadje. Lahko jih uživamo kadar koli čez dan ali jih uporabimo za kolač oziroma kot prilogo k...
Vnesite iskalni niz ...
Facebook
Sladice

Gratinirane skutne palačinke

Mojca Grum - 27/01/2021
Morske jedi

Losos s špinačo in z limoninim maslom

Mojca Grum - 27/12/2020
Jedi na žlico

Čemaževa kremna juha

Mojca Grum - 18/01/2021
Sladice

Čokoladni nadev za potico

Miran Znam - 21/12/2020
Znam
Facebook

Stran z recepti ter uporabnimi nasveti registrirana v Sloveniji
info@znam.si
2020-2021

Prijavi se na novice

Zadnji recepti in nasveti

Poštnine ni :-)

ZNAM NA INSTAGRAMU

  • Piškotki
  • Oglaševanje
  • Splošni pogoji uporabe