Bolognese omaka

Znam svetuje

Bolognese omaka je klasiฤna italijanska specialiteta, ki s svojo bogato in polno aromo navduลกuje ljubitelje testenin po vsem svetu.

Priprava te omake zahteva ฤas in ljubezen do kuhanja, saj se prava bolognese omaka kuha poฤasi, da se razvijejo vse njene prefinjene okuse. Tukaj je recept, ki vas bo vodil skozi korake za pripravo popolne bolognese omake z uporabo paradiลพnikove mezge Istrijanko ter drugih sveลพih in okusnih sestavin.

Sestavine za bolognese omako

  • 2 srednje veliki ฤebuli
  • 500 g mletega meลกanega mesa
  • 150 g paradiลพnikove mezge Istrijanko
  • sol
  • poper
  • roลพmarin
  • bazilika

Postopek

1Pred postopkom zaฤinimo meso s soljo in poprom.

2V veฤjo posodo damo sesekljano ฤebulo in jo praลพimo dokler ne postekleni. Nato dodamo zaฤinjeno meso ter spet nekaj ฤasa duลกimo. Dodamo ลกe paradiลพnikovo mezgo Istrijanko, malo vode, roลพmarin in baziliko ter solimo po okusu.

3Pustimo, da omaka vre na malem ognju 1,5 do 2 uri.

Nasvet

Omaka Bolognese se odliฤno poda k testeninam ali njokom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite