Bolognese omaka je klasiฤna italijanska specialiteta, ki s svojo bogato in polno aromo navduลกuje ljubitelje testenin po vsem svetu.
Priprava te omake zahteva ฤas in ljubezen do kuhanja, saj se prava bolognese omaka kuha poฤasi, da se razvijejo vse njene prefinjene okuse. Tukaj je recept, ki vas bo vodil skozi korake za pripravo popolne bolognese omake z uporabo paradiลพnikove mezge Istrijanko ter drugih sveลพih in okusnih sestavin.
Sestavine za bolognese omako
- 2 srednje veliki ฤebuli
- 500 g mletega meลกanega mesa
- 150 g paradiลพnikove mezge Istrijanko
- sol
- poper
- roลพmarin
- bazilika
Postopek
1Pred postopkom zaฤinimo meso s soljo in poprom.
2V veฤjo posodo damo sesekljano ฤebulo in jo praลพimo dokler ne postekleni. Nato dodamo zaฤinjeno meso ter spet nekaj ฤasa duลกimo. Dodamo ลกe paradiลพnikovo mezgo Istrijanko, malo vode, roลพmarin in baziliko ter solimo po okusu.
3Pustimo, da omaka vre na malem ognju 1,5 do 2 uri.
Nasvet
Omaka Bolognese se odliฤno poda k testeninam ali njokom.