Ko zadiลกi po jeseni, je napoฤil trenutek za gobje polpete.
Sestavine
- 20 dkg gob (najboljลกi so jurฤki)
- 1 velika ฤebula
- 2 do 3 ลพemlje ali 4 -5 rezin kruha
- 1,5 dl mleka
- 3 ลพlice moke (zelo dobra je polnozrnata pirina, sicer je lahko navadna bela)
- peterลกilj
- majaron
- ostale zaฤimbe (po ลพelji kurkuma, origano …)
- 1,5 ฤajne ลพliฤke soli
- poper
- ฤesen
Priprava
1ฤebulo na drobno zreลพemo in jo zlato-rjavo prepraลพimo na olju. K njej stresemo na tanke listiฤe zrezane gobe (lahko tudi zmrznjene). Skupaj praลพimo toliko ฤasa, da se gobe skrฤijo, torej uvenejo. Sveลพe gobe za to potrebujejo pribliลพno 5 minut, zmrznjene pa kakลกno minuto veฤ.
2Kruh zreลพemo na tanke kockice in ga prelijemo z vroฤim mlekom. Ko se dobro prepoji, dodamo gobe s ฤebulo in z moko. Dobro pregnetemo, dodamo sol in vse zaฤimbe. Ne skoparimo s petreลกiljem in z majaronom. Maso oblikujemo v kroglice, ki jih povaljamo v moki, sploลกฤimo in ocvremo na srednje vroฤem olju.
Hvala za recept.Polpeti so ฤudoviti. V maso sem ลกe dodala jajce za vezavo,moko pa sem meลกala s koruzno. Mmmmm njami.