Gobji polpeti

Znam svetuje

Ko zadiลกi po jeseni, je napoฤil trenutek za gobje polpete.

Sestavine

  • 20 dkg gob (najboljลกi so jurฤki)
  • 1 velika ฤebula
  • 2 do 3 ลพemlje ali 4 -5 rezin kruha
  • 1,5 dl mleka
  • 3 ลพlice moke (zelo dobra je polnozrnata pirina, sicer je lahko navadna bela)
  • peterลกilj
  • majaron
  • ostale zaฤimbe (po ลพelji kurkuma, origano …)
  • 1,5 ฤajne ลพliฤke soli
  • poper
  • ฤesen

Priprava

1ฤŒebulo na drobno zreลพemo in jo zlato-rjavo prepraลพimo na olju. K njej stresemo na tanke listiฤe zrezane gobe (lahko tudi zmrznjene). Skupaj praลพimo toliko ฤasa, da se gobe skrฤijo, torej uvenejo. Sveลพe gobe za to potrebujejo pribliลพno 5 minut, zmrznjene pa kakลกno minuto veฤ.

2Kruh zreลพemo na tanke kockice in ga prelijemo z vroฤim mlekom. Ko se dobro prepoji, dodamo gobe s ฤebulo in z moko. Dobro pregnetemo, dodamo sol in vse zaฤimbe. Ne skoparimo s petreลกiljem in z majaronom. Maso oblikujemo v kroglice, ki jih povaljamo v moki, sploลกฤimo in ocvremo na srednje vroฤem olju.

1 COMMENT

  1. Hvala za recept.Polpeti so ฤudoviti. V maso sem ลกe dodala jajce za vezavo,moko pa sem meลกala s koruzno. Mmmmm njami.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite