Zavitek s kranjsko klobaso

Znam svetuje

Malo drugaฤen zavitek, in sicer s kranjsko klobaso ter ลกe vedno odliฤen.

Sestavine

  • paket razvaljanega listnatega testa
  • 2 kranjski klobasi
  • 1 ฤebula
  • 2 korenja
  • 2 jajci

Priprava

1ฤŒebulo popraลพimo do lepe zlato-rjave barve. Dodamo ji korenje, da se poduลกi. Soliti ni potrebno. Dodamo na drobne koลกฤke narezano kranjsko klobaso. ฤŒe gre, lahko ovoj odstranimo. Praลพimo 5 minut.

2Posodo, v kateri je meลกanica/nadev, pustimo, da se ohladi. Na enem koncu jo podstavimo s kuhinjsko krpo, da bo odveฤna tekoฤina odtekla iz nadeva. Nadev potisnemo rahlo proti viลกje leลพeฤemu delu posode. Ko je nadev ohlajen in odcejen, tekoฤino odlijemo in nadev zmeลกamo z jajci. Takoj ga enakomerno nanesemo na listnato testo, zavijemo in ga damo v peฤico, ลกe preden jajce priteฤe ven.

3Zavitek peฤemo 45 minut na 200ยฐC.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite