Preverjen recept za testo, rahlo kot oblaฤek.
Sestavine
- 1/2 kg moke tip 400 ali 500
- 1/2 kocke sveลพega kvasa
- 3 dcl hladne vode
- 1 ลพliฤka sladkorja
- 1 ลพliฤka soli
- 1/2 dcl olja
Priprava
1Kvas razdrobimo v kozarec in ga potresemo s sladkorjem. V kozarec dolijemo mlaฤno vodo in poฤakamo 3 minute, da se malo zapeni na vrhu. Vsebino zlijemo v veliko posodo, kamor smo ลพe dali moko, olje ter sol. Vse sestavine zmeลกamo v gladko, zelo mehko testo.
2Razdelimo ga na ลกtiri hlebฤke, ki jih nato dobro namaลพemo z oljem in pustimo poฤivati najmanj 1 uro v hladilniku. Preden jih poloลพimo v hladilnik, jih pokrijemo s folijo.
3Testo lahko kar z rokami raztegnemo po pekaฤu in poljubno obloลพimo s sestavinami za svojo priljubljeno doma narejeno pizzo. Peฤemo pribliลพno 15 minut na temperaturi 180 ยฐC.