Testo za pizzo

Znam svetuje

Preverjen recept za testo, rahlo kot oblaฤek.

Sestavine

  • 1/2 kg moke tip 400 ali 500
  • 1/2 kocke sveลพega kvasa
  • 3 dcl hladne vode
  • 1 ลพliฤka sladkorja
  • 1 ลพliฤka soli
  • 1/2 dcl olja

Priprava

1Kvas razdrobimo v kozarec in ga potresemo s sladkorjem. V kozarec dolijemo mlaฤno vodo in poฤakamo 3 minute, da se malo zapeni na vrhu. Vsebino zlijemo v veliko posodo, kamor smo ลพe dali moko, olje ter sol. Vse sestavine zmeลกamo v gladko, zelo mehko testo.

2Razdelimo ga na ลกtiri hlebฤke, ki jih nato dobro namaลพemo z oljem in pustimo poฤivati najmanj 1 uro v hladilniku. Preden jih poloลพimo v hladilnik, jih pokrijemo s folijo.

3Testo lahko kar z rokami raztegnemo po pekaฤu in poljubno obloลพimo s sestavinami za svojo priljubljeno doma narejeno pizzo. Peฤemo pribliลพno 15 minut na temperaturi 180 ยฐC.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite