Tortelini z zelenjavo so odliฤna italijanska jed, za katero uporabimo sezonsko zelenjavo. Nadev v tortelinih z zelenjavo je sestavljen iz razliฤnih vrst zelenjave, ki trenutno raste na vrtu ali se ponuja na trลพnici. Pogosto jih obogatimo s sirom, zaฤimbami in drugimi sestavinami. Zelenjava, ki se pogosto uporablja v tortelinih, vkljuฤuje ลกpinaฤo, brokoli, cvetaฤo, gobe, buฤke, korenje, paradiลพnik in papriko. Nadev se lahko pripravi tudi z dodatkom sira, kot sta rikota ali parmezan, saj tortelinom doda kremasto in okusno teksturo.
Sestavine za torteline z zelenjavo
- 250 g tortelinov
- 500 ml vode ali juลกne osnove
- 200 g brokolija
- 100 g korenja
- 1 por
- 150 g gob (ลกampinjonov, ลกitake …)
- 2 stroka ฤesna
- 1-2 ลพlici sira mascarpone
- 80 g parmezana
- sol
- poper
Postopek
1V ponvi prepraลพimo narezano zelenjavo.
2Prelijemo jo z juลกno osnovo ali vodo in poฤakamo, da zavre.
3Dodamo torteline, po potrebi solimo in pustimo, da se skuhajo.
4Na koncu popramo, primeลกamo ลกe mascarpone in potresemo s parmezanom.