Tortelini z zelenjavo so odlična italijanska jed, za katero uporabimo sezonsko zelenjavo. Nadev v tortelinih z zelenjavo je sestavljen iz različnih vrst zelenjave, ki trenutno raste na vrtu ali se ponuja na tržnici. Pogosto jih obogatimo s sirom, začimbami in drugimi sestavinami. Zelenjava, ki se pogosto uporablja v tortelinih, vključuje špinačo, brokoli, cvetačo, gobe, bučke, korenje, paradižnik in papriko. Nadev se lahko pripravi tudi z dodatkom sira, kot sta rikota ali parmezan, saj tortelinom doda kremasto in okusno teksturo.
Sestavine za torteline z zelenjavo
- 250 g tortelinov
- 500 ml vode ali jušne osnove
- 200 g brokolija
- 100 g korenja
- 1 por
- 150 g gob (šampinjonov, šitake …)
- 2 stroka česna
- 1-2 žlici sira mascarpone
- 80 g parmezana
- sol
- poper
Postopek
1V ponvi prepražimo narezano zelenjavo.
2Prelijemo jo z jušno osnovo ali vodo in počakamo, da zavre.
3Dodamo torteline, po potrebi solimo in pustimo, da se skuhajo.
4Na koncu popramo, primešamo še mascarpone in potresemo s parmezanom.