Testenine z jurčki v smetanovi omaki so izvrstno kosilo, če imate radi jurčke in testenine ter zgolj pol ure časa.
Sestavine za testenine z jurčki v smetanovi omaki
- 400 g jajčnih rezancev
- 350 g svežih jurčkov
- 100 g sveže naribanega parmezana
- 2 dl sladke smetane
- 1/2 čebule
- 4 stroki česna
- 2 žlici sveže nasekljanega peteršilja
- 150 ml suhega belega vina
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
1Jurčke temeljito očistimo pod tekočo vodo, vendar jih v vodi ne namakamo, nakar jih narežemo. Rezance skuhamo v slanem kropu po navodilu z embalaže, prihranimo dve zajemalki vode, v kateri se kuhajo testenine. Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo.
2V večji ponvi segrejemo dve žlici oljčnega olja, na njem cvremo čebulo dokler ne postekleni (približno 4 minute), nato dodamo česen, ko ta zadiši pa še očiščene in narezane jurčke.
3Dušimo 10 minut, da izhlapi vsa tekočina, ki so jo spustili jurčki, nato zalijemo z belim vinom in kuhamo še 5 minut, da izhlapi ves alkohol.
4V ponev stresemo kuhane rezance, zalijemo s smetano in eno zajemalko vode, v kateri so se kuhali, dobro premešamo in , če se nam zdijo testenine presuhe, dodamo še malo vode, v kateri so se kuhale.
5Vmešamo še parmezan in potresemo s sveže nasekljanim peteršiljem.