Hitro pripravljeno kosilo, ki ga bodo oboลพevali predvsem otroci.
Sestavine
- 200 g testenine – bavette
- 2 hrenovki
- 250 ml paradiลพnikove omake
- 2 ลพlici sveลพe naribanega parmezana
- sol in poper
- oljฤno olje
Postopek
1Hrenovke opremo in osuลกimo s papirnato brisaฤko. Nareลพemo jih na pribliลพno en centimeter debele koลกฤke.
2V ponvi segrejemo oljฤno olje in koลกฤke hrenovk popeฤemo iz obeh strani, da se rjavkasto obarvajo. Zalijemo s paradiลพnikovo omako (najbolje, ฤe imamo domaฤo) in pustimo, da zavre. Malo popopramo in solimo po okusu.
3Testenine skuhamo v vreli slani vodi, kuhamo toliko ฤasa, kot piลกe na embalaลพi. Dobro jih odcedimo, stresemo k omaki in dobro premeลกamo. Potresemo z naribanim parmezanom, ponovno premeลกamo in postreลพemo.
Odliฤen recept tudi babica pravi enako