Testenine s hrenovkami

Znam svetuje

Hitro pripravljeno kosilo, ki ga bodo oboževali predvsem otroci.

Sestavine

  • 200 g testenine – bavette
  • 2 hrenovki
  • 250 ml paradižnikove omake
  • 2 žlici sveže naribanega parmezana
  • sol in poper
  • oljčno olje

Postopek

1Hrenovke opremo in osušimo s papirnato brisačko. Narežemo jih na približno en centimeter debele koščke.

2V ponvi segrejemo oljčno olje in koščke hrenovk popečemo iz obeh strani, da se rjavkasto obarvajo. Zalijemo s paradižnikovo omako (najbolje, če imamo domačo) in pustimo, da zavre. Malo popopramo in solimo po okusu.

3Testenine skuhamo v vreli slani vodi, kuhamo toliko časa, kot piše na embalaži. Dobro jih odcedimo, stresemo k omaki in dobro premešamo. Potresemo z naribanim parmezanom, ponovno premešamo in postrežemo.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite