Testenine s hrenovkami

Znam svetuje

Hitro pripravljeno kosilo, ki ga bodo oboลพevali predvsem otroci.

Sestavine

  • 200 g testenine – bavette
  • 2 hrenovki
  • 250 ml paradiลพnikove omake
  • 2 ลพlici sveลพe naribanega parmezana
  • sol in poper
  • oljฤno olje

Postopek

1Hrenovke opremo in osuลกimo s papirnato brisaฤko. Nareลพemo jih na pribliลพno en centimeter debele koลกฤke.

2V ponvi segrejemo oljฤno olje in koลกฤke hrenovk popeฤemo iz obeh strani, da se rjavkasto obarvajo. Zalijemo s paradiลพnikovo omako (najbolje, ฤe imamo domaฤo) in pustimo, da zavre. Malo popopramo in solimo po okusu.

3Testenine skuhamo v vreli slani vodi, kuhamo toliko ฤasa, kot piลกe na embalaลพi. Dobro jih odcedimo, stresemo k omaki in dobro premeลกamo. Potresemo z naribanim parmezanom, ponovno premeลกamo in postreลพemo.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite