Hitro pripravljeno kosilo, ki ga bodo oboževali predvsem otroci.
Sestavine
- 200 g testenine – bavette
- 2 hrenovki
- 250 ml paradižnikove omake
- 2 žlici sveže naribanega parmezana
- sol in poper
- oljčno olje
Postopek
1Hrenovke opremo in osušimo s papirnato brisačko. Narežemo jih na približno en centimeter debele koščke.
2V ponvi segrejemo oljčno olje in koščke hrenovk popečemo iz obeh strani, da se rjavkasto obarvajo. Zalijemo s paradižnikovo omako (najbolje, če imamo domačo) in pustimo, da zavre. Malo popopramo in solimo po okusu.
3Testenine skuhamo v vreli slani vodi, kuhamo toliko časa, kot piše na embalaži. Dobro jih odcedimo, stresemo k omaki in dobro premešamo. Potresemo z naribanim parmezanom, ponovno premešamo in postrežemo.
Odličen recept tudi babica pravi enako