Odlično kosilo s špageti in mesnimi kroglicami bo zadovoljilo vsa pričakovanja in okuse.
Sestavine
- 1 šopek peteršilja
- 1 strok česna
- 400 g mletega govejega mesa
- origano
- sol
- poper
- 400 g špagetov
- 500 g pasiranega paradižnika
- 4 žlice naribanega parmezana
Postopek
1Peteršilj operemo in narežemo na drobno. Česen olupimo in tudi sesekljamo na drobno. Mleto meso temeljito premešamo s polovico peteršilja in s česnom, dodamo origano, posolimo in popopramo.
2Pečico segrejemo na 180°C. Iz mesne mešanice naredimo kroglice premera 3 cm in jih zložimo na pekač. Kroglice pečemo v pečici približno 15 minut. Med pečenjem jih občasno obrnemo. Tekočino, ki nastaja med peko, odlijemo.
3Špagete skuhamo “al dente” v veliki količini vrele, osoljene vode po navodilih na ovitku. Med kuhanjem segrejemo v velikem loncu pasiran paradižnik, ga začinimo in dodamo pečene mesne kroglice. Pokrito kuhamo na nizki temperaturi približno 3 minute. Na koncu vmešamo preostali peteršilj.
4Špagete precedimo in razdelimo na štiri globoke krožnike. Vsako porcijo prelijemo s paradižnikovo omako, dodamo nekaj mesnih kroglic in posujemo z žlico naribanega parmezana.