Gratinirane testenine s paradižnikovo omako

Znam svetuje

Gratinirane testenine s paradižnikovo omako so popoln recept, ko iščete tolažbo v hrani. Bogata paradižnikova omaka, popolno kuhane testenine in zapečeni sir na vrhu ustvarjajo popoln obrok, ki ga bodo vsi oboževali.

Ta recept je enostaven za pripravo in idealen za tedenske večerje ali priložnosti, ko potrebujete obrok, ki ga lahko pripravite vnaprej. Poleg tega je to jed, ki je hkrati preprosta in elegantna, kar jo naredi primerno tudi za goste.

Sestavine za gratinirane testenine s paradižnikovo omako

  • 500 g testenin (kakršne koli vrste, čeprav so rigatoni ali penne priljubljeni)
  • 800 g konzerviranih celih paradižnikov ali paradižnikove omake
  • 1 čebula, sesekljana
  • 3 stroki česna, sesekljani
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlička suhega origana
  • 1 žlička suhe bazilike
  • sol
  • poper
  • 200 g naribanega mozzarelle
  • 100 g naribanega parmezana
  • nekaj sveže bazilike za dekoracijo

Postopek

1Segrejte pečico na 200°C.

2V velikem loncu zavrite vodo in skuhajte testenine do al dente, približno 2 minuti manj kot priporoča embalaža.

3Medtem ko se testenine kuhajo, na srednjem ognju segrejte oljčno olje v veliki ponvi. Dodajte sesekljano čebulo in pražite, dokler ne postane prosojna, približno 5 minut.

4Dodajte sesekljan česen in pražite še eno minuto.

5Dodajte konzervirane paradižnike ali paradižnikovo omako, origano, suho baziliko, sol in poper. Zmanjšajte ogenj in pustite, da omaka počasi vre približno 10 minut.

6Ko so testenine kuhane, jih odcedite in dodajte v ponev z omako. Dobro premešajte, da se testenine enakomerno prelijejo z omako.

7Preložite testenine in omako v pekač, ki je odporen na toploto. Posujte z naribanim mozzarello in parmezanom.

8Pekač postavite v pečico in pečemo 15-20 minut ali dokler sir ne postane zlato rjav in mehurčkast.

9Pred serviranjem pustite, da se jed nekoliko ohladi, nato jo potresite s svežo baziliko.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite