Ajdovi ravioli polnjeni s šampinjoni

Znam svetuje

Ravioli s šampinjoni, ko si zaželite obrok, ki je kot iz priznane restavracije.

Sestavine

Za testo

  • 130 g ajdove moke
  • 70 g bele ostre moke
  • 2 jajci

Za nadev potrebujemo

  • 200 g šampinjonov (rjavi ali beli)
  • 2 stroka česna
  • peteršilj
  • sol
  • oljčno olje

Postopek

1Vse sestavine za testo zmešamo in gnetemo tako dolgo, da je testo čvrsto in gladko. Oblikujemo kroglo, jo zavijemo v prozorno folijo in za pol ure postavimo v hladilnik.

2Medtem ko testo počiva, pripravimo nadev tako, da nasekljamo šampinjone, česen in peteršilj in jih na dveh žlicah oljčnega olja dobro prepražimo. Dodamo sol po okusu. Solimo lahko malce bolj, saj testo ni slano. Pražimo toliko časa, da gobe izpustijo vodo in ta tudi izpari. Nadev ohladimo in ga s paličnim mešalnikom zmiksamo.

3Vrnemo se k testu, ki ga na mašino ali na roke razvaljamo na tanko (1-2 mm) in s kozarcem izrežemo kroge. Kozarec naj bo navaden (2 dcl). Na sredino kroga iz testa dodamo nadev iz gob, rob pa nežno navlažimo z vodo (prst pomočimo v vodo in namažemo rob). Pokrijemo z drugim krogom iz testa in rob dobro stisnemo, da se med kuhanjem nadev ne razlije.

4Raviole v slani vodi kuhamo 4 do 5 minut. Ponudimo jih lahko kot predjed ali glavno jed, odvisno od količine. Dodamo lahko tudi smetanovo omako, ki jo na hitro pripravimo iz smetane za kuhanje, kisle smetane, soli, česna in popra.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite