Enostavno in sočna sladica, ki noč prespi v hladilniku.
Sestavine
- večji paket Albert oz. maslenih piškotov
- 6 velikih jabolk
- cimet
- paket vaniljevega pudinga
- 350 ml mleka
- lonček sladke smetane
- 2 žlici mascarponeja
- grenki kakav
- sladkor po okusu
Priprava
1V pekač naložite sloj iz Albert piškotov. Iz jabolk skuhamo gosto čežano in jo razmažemo čez sloj piškotov. Čežano spet prekrijete z novim slojem piškotov.
2Skuhamo gostejši vaniljev puding in ga prelijemo čez sloj piškotov, nakar sledi še en sloj piškotov. Po vrhu namažemo stepeno smetano z vmešanim mascarponejem in potresemo z grenkim kakavom. Čežano, puding in stepeno smetano sladkamo po svojem okusu.
3Zloženko čez noč pustimo v hladilniku, da se piškoti napojijo in nadevi zgostijo ter utrdijo.